Yukatel Merkezefendi Belediyesi Koçu Zafer Aktaş  önemli açıklamalarda bulundu. Yeşil-siyahlılarla 2 yıllık sözleşme imzalayan Aktaş, “Verdiğimiz sözleri yerine getirdik. hep beraber tekrardan sırt sırta verip takımı ayağa kaldırdık ve bunun sonucunda bence çok önemli işler yapan bir ekip olduk. Tekrardan hepsine teşekkür etmiş olayım, defalarca ediyorum ama yine edeyim. Süper iş yaptılar, işimiz hiç kolay değildi” ifadelerini kullandı.

Koc Denizlide Mutlu Verdigimiz Sozleri Yerine Getirdik1

“BEN DE BURADA MUTLUYDUM”

Sözleşme detaylarıyla ilgili konuşan Koç Aktaş, “Geçen sezon 2025’e kadar uzatmıştık. Sezon sonu geldiğimiz noktada yönetimimiz farklı bir planla, hedeflerimizi büyüterek çıtayı farklı bir noktaya koyabilmek adına bunun bir süreç olduğunu düşünerek sözleşmeyi uzatmak istedi. 2026’yı da kapsayan iki yıllık bir planla yola devam etmek istediler. Sezon biter bitmez de son derece istekli ve arzulu bir şekilde teklifi ilettiler, bu istek ve arzu beni çok mutlu etti. Ben de burada mutluydum, bu yüzden hemen gerekli şartları oluşturup imzaladık” ifadelerini kullandı.

Koc Denizlide Mutlu Verdigimiz Sozleri Yerine Getirdik2

“KULÜBÜMÜZE CİDDİ ANLAMDA GELİR SAĞLADIK”

“Verdiğimiz sözleri yerine getirdik” diyerek sözlerine devam eden Koç Aktaş, “Özellikle potansiyelli ama doğru yerde, doğru zamanda bulunamamış yabancı oyunculara yönelelim ve hem bütçemize uygun olsun, hem de ‘buyout’ bedeliyle kulübümüze gelir sağlayalım dedik. Türk oyuncularda da genç, yetenekli oyunculara, az önce bahsettiğin gibi arada kalmış, istediği yere gelememiş veya çıkış arayan oyuncu grubuna yönelelim dedik. Bu sayede hem ekonomimizi kurgulayabildik, verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Kulübümüze ciddi anlamda gelir sağladık ve ayrıca Avrupa piyasasında ismi bilinen, potansiyelli oyuncuların gelip kendini gösterebildiği ve sonrasında üst seviyelere çıkabildiği bir organizasyon olarak ciddi anlamda saygınlık edindik. Bu da çok değerli oldu. Tabii geldiğimiz noktada bunu yapmak o kadar kolay değil. Bu sürdürülebilir bir şey mi emin değilim çünkü bu sene çok yorulduk. Bu sezon üç oyuncuyu birden EuroLeague’e gönderdik, bu durum haliyle organizasyonun sağlıklı şekilde yaşamasına ciddi anlamda zarar veriyor. Buralarda sürekli yumruk yedik ama devamlı yediğimiz yumruklardan sonra bir şekilde ayağa kalkmasını bildik. Ama bunu sürdürebilir miyiz? Bence pek devam edilebilir gibi durmuyor, bu yüzden bunun üzerine bir şeyler yapmamız lazım. İnşallah önümüzdeki sezon bunu gerçekleştirebiliriz” diye konuştu.

Koc Denizlide Mutlu Verdigimiz Sozleri Yerine Getirdik3

“HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAMADIM DEĞİL”

“İşimiz hiç kolay değildi” diyen Aktaş, “Ben de çok yoruldum ve zorlandım, açıkçası kadrodaki her değişiklikten sonra ufak bir hayal kırıklığı yaşamadım değil. Ama hep beraber tekrardan sırt sırta verip takımı ayağa kaldırdık ve bunun sonucunda bence çok önemli işler yapan bir ekip olduk. Tekrardan hepsine teşekkür etmiş olayım, defalarca ediyorum ama yine edeyim. Süper iş yaptılar, işimiz hiç kolay değildi” şeklinde konuştu.

YEŞİL ÇİVRİL BELEDİYE SPOR BİR İLKE DAHA İMZA ATTI YEŞİL ÇİVRİL BELEDİYE SPOR BİR İLKE DAHA İMZA ATTI

OTURU VE MOSES HAKKINDA KONUŞTU

Aktaş sezon içinde Euroleague transfer yapan Oturu ve Moses’i de değerlendirdi. İki isminde çok iyi oyuncular olduğunu ifade eden Aktaş, “Çok farklı oyuncular. İkisi de çok iyi oyuncu ama yaptıkları iş çok farklı. Oturu boyalı alanda sırtı dönük oynamayı seven ve ribaund etkinliği daha fazla olan bir oyuncu. Elleri çok çabuk ve uzun, topu bir anda ‘tip’leyip zor şartlarda teması alıp bitirebiliyor. Moses daha komple bir paket, hücumda istediğinizi yaptırabilirsiniz ona” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ