Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, Çivril Özel Mucizeler Anaokulunda öğrencilerin hazırladığı etkinlikle kutlandı. Kızılay faaliyetlerini uygulamalı anlatıldığı etkinliğe kurum yöneticileri, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.

3 – 4 ve 5 yaş grubu öğrenciler sırasıyla, hazırlanan sınıfta Kızılay gönüllüsü olurken öğretmenler tarafından da öğrenci ve velilere Türk Kızılay’ının tarihsel süreçlerdeki yeri ve önemi, ulusal ve uluslararası alanlarda gerçekleştirilen çalışmaların tanıtımı yapıldı. Etkinlikte öğrencilere afet ve acil durumlarda yardım ve gönüllülük esasına dayalı etkinliklerin önemi de aktarıldı.

Pamukkale Üniversitesi’ni En Çok İranlı Öğrenciler Sevdi Pamukkale Üniversitesi’ni En Çok İranlı Öğrenciler Sevdi

Hazırlanan sınıfta kurulan çadırda yaşamak zorunda kalan ailelere öğrenciler tarafından sağlık desteği verilirken Kızılay tarafından hazırlanan temsili yemeklerin dağıtımı yapıldı.

Kızılay Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikle ilgili olarak Okuldan yapılan bilgilendirmede, Hilal-i Ahmer Cemiyeti’nin kuruluşuna vurgu yapılarak, toplumda yardım ve dayanışma kültürünün önemine dikkat çekildi. Açıklamada Türk Kızılay’ının Dünya’nın neresinde mağdur ve mazlum varsa “dost elini” uzatarak, her zaman kara gün dostu olduğuna vurgu yapıldı.

Kızılay Gönüllüsü Oldular
Editör: Haber Merkezi