Edebiyatın büyülü dünyası, sinemanın etkileyici perdesiyle bir araya gelince ortaya unutulmaz eserler çıkıyor. Birbirinden sürükleyici romanların sinemaya uyarlanması, sizleri duygu dolu bir yolculuğa çıkaracak. Kimi zaman kahkahalarla güldüren kimi zaman da gözyaşlarına boğan unutulmaz kitapların filme uyarlanması kitap kurtlarını da sevindiriyor.

 Edebiyat ve sinema, insan ruhunu derinden etkileyebilen iki güçlü sanat formu. Filme uyarlanan kitaplar da edebiyat dünyasının seçkin eserlerini sinema dünyasıyla buluşturan yapıtlar. Bir kitabın sayfaları arasında dolaşırken yaşadığımız duygusal yolculukları, sinemanın büyülü dünyasında beyaz perdeye yansıyan halleriyle yeniden yaşamak, etkisinden kurtulamayacağımız bir rüya gibi. Bunun için gerek konuları gerek karakterleriyle duygularımızı coşturacak, bazen kahkahalarla kıvrandıracak bazen de gözyaşlarımızı sel gibi akıtacak eserlerin bir listesini sizler için hazırladık. 

Umberto Eco'nun Gülün Adı adlı kitabı, birkaç farklı düzlemde geçen karmaşık bir hikayeyi anlatıyor. Roman,1327'de İtalya'daki bir manastırda zehirlenerek öldürülen bir rahibin cinayetindeki gizi ortaya çıkarırken bir yandan da Ortaçağ dini ve felsefi tartışmalara, entrikalara ve gizemlere de derinlemesine dalıyor. Kitap, zekice kurgulanmış karakterler ve dolambaçlı bir anlatımla okuyucuyu adeta bir labirente sokuyor. beyaz perdeye de uyarlanan Gülün Adı, 1986'da İtalyan yönetmen Jean-Jacques Annaud tarafından aynı adla film haline getirildi. Film, eleştirmenlerden ve izleyicilerden büyük övgü aldı ve Eco'nun karmaşık anlatısını ustalıkla yansıttığı için takdir topladı.

Resimkitp

Kullanıcı yorumları

CİNAYETTEN 3 AY SONRA ANNE KATİLİ OLARAK TUTUKLANDI CİNAYETTEN 3 AY SONRA ANNE KATİLİ OLARAK TUTUKLANDI
  • “Tek kelimeyle mükemmel. Gerçekten çok güzel bir kitap. Kitap severlere tavsiye ediyorum. Mutlaka okunması gereken bir kitap.”

  • “Amazon kargo ile ertesi gün teslim edildi. Üründe herhangi bir hasar yok, kapak baskısı görseldeki gibi.”