Ekmek Fiyatları Sil Baştan: Zam Sonrası Bu Fiyata Çıkacak Ekmek Fiyatları Sil Baştan: Zam Sonrası Bu Fiyata Çıkacak

''Kayıt dışılık hak yemek demektir" 

Bakan Mehmet Şimşek, kayıt dışılıkla mücadele edeceklerini vurgularken, harcamaları gözden geçirerek daha verimli alanlara yönelteceklerini söyledi. Çok ciddi düzenlemeler üzerine çalıştıklarını belirten Şimşek, "Nokta atışı olacak. Kayıt dışı ile mücadele ederek, bütçe açığını daha kalıcı bir şekilde kontrol altına alacağız. Kayıt dışılık hak yemek demektir" dedi.

Pos Cihazları Değişiyor

Kayıt dışı ekonomiyle mücadele  için yeni yöntemlere başvurulacağına değinen Şimşek, Haziran ayından itibaren düşük KDV oranıyla fiş kesilmesinin önlenmesi amacıyla yeni POS cihazlarının kullanılacağını vurguladı.

Kira Sözleşmesi e-Devlet'ten Yapılacak

Kira sözleşmelerine ilişkin yeni düzenlermelerden de söz eden Şimşek şunları kaydetti, ''"Niyetimiz kira sözleşmelerini e-Devlet'ten yapmak. Son iki ayda 420 binden fazla kapıyı çaldık, elimizdeki bilgilerle, fiili durumu karşılaştırdık. Bizim amacımız gönüllü uyumu artırmak. Bu ayın sonunda kira beyannamesi verilmesi lazım. Bu kira beyannamelerini verilmesini sağlamak bizim açımızdan önemli. Çünkü verilmeyen beyannamelere ilişkin nisanda inceleme yaparsak, mükellef daha ağır sonuçlarla karşılaşabilir. Elimizde çok somut bilgi var. Amacımız gönüllü uyumu artırarak vatandaşın beyanname vermesini sağlamak" dedi. Şimşek, Türkiye'nin kaynağa erişiminde bir sorun olmadığına da vurgu yaptı. "Türkiye'de gelecek aylarda ciddi kredi not artışları olacak" dedi.
 

Editör: Tolga Çetin