Kestane fiyatlarındaki artış alıcısını üzdü, kestane yemek artık lük haline geldi. Geçtiğimiz yıl kilosu 80 liradan satılan kestane bu yıl 250 liradan satılıyor. Sokak tezgahlarında ise kilosu 400 lirayı bulan kestanenin tanesi 10 lira oldu. Bu yıl hastalık nedeniyle kestanenin rekoltesi düştü diyen üretici, Geçen yıl çuval çuval alırdık, şimdi kiloyla alıyoruz. Toplama maliyetleri de yükseldi. Büyük kestanenin tanesi 10 lira oldu. Eskisi kadar rağbet yok. Eskiden bir günde 20-30 kilo ürün satardık, şimdi 5 kiloyu zor satıyoruz. Genelde turistler alıyor. Vatandaşın kestanenin tanesine 10 lira verecek gücü kalmadı” diyor.

Sokak tezgâhlarında kilosu 400 lirayı bulan kestaneler olgun ve büyük iken, marketlerde satılan ucuz kestanelerin çoğu bozuk çıkıyor. Marketlerde kilosunun 120 liraya kadar bulunabildiği bu kestane türlerin; küflü, kurtlu ya da içini boş olduğu belirtiliyor. Sokak satıcıları ürünlerin kalite kalite olduğunu belirterek, en iyi kestanenin sokakta olduğunu, marketlerde satılan ürünlerin en düşük kalite olduğunu belirtiyor. Kestane çürüğünün ağaca bulaşan zararlı böceklerden ve hastalıktan kaynaklandığı ifade ediliyor.

Asgari ücret bu rakama çıkıyor: Canlı yayında gelecek zammı açıkladı Asgari ücret bu rakama çıkıyor: Canlı yayında gelecek zammı açıkladı
Editör: Haber Merkezi