Ağustos ayı meclis toplantısında muhalefet ile başkan Vural’ı karşı karşıya getiren usulsüz bina tahsisi tartışmaları devam ederken İYİ Parti’li Koray Eren Belediye Başkanı Niyazi Vural’ı eleştirdi.

İYİ Parti İlçe Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Koray Eren Başkan Niyazi Vural’ın mecliste yaptığı konuşmada binanın Müftülüğe verilmesi üzerinde durmasının konuyu farklı yerlere çekme çabası olduğunu belirterek “kamu görevi yapan tüm kurumlar Türkiye Cumhuriyetinin kurumlarıdır. Biz binanın kime verildiğine değil nasıl verildiğine tepki gösteriyoruz” dedi.

Çivril Belediyesine ait tarihi binanın meclis ve encümen kararı olmadan Müftülük kullanımına tahsis edilmesinin tepkileri Çivril kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Meclis toplantılarının tamamlanmasının ardından basına açıklama yapan İYİ Parti İlçe Başkanı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Koray Eren meclis ve belediye başkanı Niyazi Vural’ın meclis toplantılarında muhalefetin sorduğu hiçbir soruya cevap vermediğini belirtti. Eren açıklamasında “dört yıldır İYİ Parti olarak birçok eksiklik, hata ve plansızlığı gündeme getirmemize rağmen başkan Niyazi Vural bizleri dinlemekten sorduğumuz sorulara cevap vermekten hep kaçtı. Biz bağcıyı dövme peşinde değiliz amacımız yapılan hata ve yanlışları durdurarak Çivril Belediyesinin zarar etmesine engellemektir” dedi.

Hükümet kemer sıkıyor, Çivril Belediyesinin bundan haberi var mı?

Eren, Hükümetin kemer sıkma politikasına döndüğünü ama Çivril belediyesinin bundan haberi olmadığını belirterek “ekonomi bakanımız Sayın Mehmet Şimşek açıklamasında ‘ekonomide rasyonel zemine dönmek dışında seçenek kalmamıştır’ dedi. Bu cümlede kullanılan rasyonelin anlamı akla dayanandır. Ekonomi bakanımızın söylemine göre daha önceki ekonomi yönetimlerinin akla dayanmayan yöntemlerle ülke ekonomisini yönettiği de itiraf edilmiş oldu. Ve bu akla dayanan ve ölçülü yeni ekonomi yönetiminde vatandaşlarımıza kemer sıktırılarak başarılı olmaya çalışılıyor. Peki, Çivril belediyesi kemer sıkıyor mu? Ekonomi bakanımızın deyimiyle belediye ekonomisi akla dayanan yöntemlerle mi yönetiliyor. Yoksa akla dayanmayan gelişi güzel mi yönetiliyor. Vatandaş kemer sıkarken arka arkaya gelen festivallere ne kadar bütçe ayıracağız. Vatandaş kemer sıkarken ekonomik zorluklar çekerken siz gelecek seçimleri mi düşüneceksiniz?” diye sordu.

Manda Çiftliğinde kaç Manda Kaldı?

Çivril Belediyesinin kurduğu manda çiftliği konusunda ne kamuoyunun ne de meclis üyelerinin bilgisi olmadığını belirten Eren “biz defalarca sorduk sormaya da devam edeceğiz. Belediye yatırımlarından örneğin camız çiftliği ne alemde? Hala zarar mı ediyoruz. 96 civarı camızla başladığınız sürpriz projenizde son camız sayısı ne kadar. Düz mantıkla bakılsa bir camız yılda bir yavru yapsa yaklaşık sayının 200 ve üzeri olması lazım. Camız çiftliğinin kiraya verileceği konuşuluyor. Bu iddia doğru mu? Peki, camız çiftliğinin sütünü değerlendirmek için kurulan mandıramız çalışıyor mu? Mandıra kurmak için alınan malzemelerin parasını mandırada üretilen ürünler karşıladı mı? Yoksa mandıra da mı zararda?” dedi.

Kendinizi Başarılı Buluyor musunuz?

Başkanın kendisine başarılı olup olmadığını sorması gerektiğini belirten Koray Eren “başkan kendi kendine sorması gereken bir soru var. ‘Başarılı mıyım, Başarısız mıyım ?’ başkanın kendine bu soruyu sorması lazım ama sormadığından eminim o yüzden ben sormak istiyorum. Vergi dairesine ve sosyal güvenlik kurumuna kasanızda para olup da zamanında ödemeyip yapılandırdığınız borçları ödüyor musunuz? Yapılandırılmış olan borcu da ödeyemiyorsanız belediye yönetmede kendinizi başarılı buluyor musunuz?”

Tuvaletleri Temizlemeyin mi yazdırdınız?

Belediye sorumluluk sahasında yer alan piknik ve mesire alanlarındaki bakımsızlığın Çivril turizmine büyük darbe vurduğuna dikkat çeken Koray Eren “Bayraktepe parkına sıcaktan bunalıp serinlemek için çıkan vatandaşlarımız bakımsızlıktan, pislikten, yanmayan ampullerden ve özellikle rahatsız edici sivrisinek ve üvez popülasyonundan dolayı pikniklerini yarıda kesiyorlar. İlçemize gelen turistler Bayrak tepeye çıktıklarında ki manzara temizlenmemiş pislik içinde ki tuvaletler. Turizm mastır planınıza yanlışlıkla tuvaletleri temizlemeyin mi yazdırdınız? Özellikle piknik alanlarında uçkunla mücadelenin yanında çimlerinde ilaçlanması gerekiyor. Sinekle mücadelede her mahallede, periyodik ilaçlama olmuyor. Bunun yaz bitmeden bir düzene girmesi gerekiyor” dedi.

Bu mu sizin Adaletiniz?

Çameli’ye Katkıyı Kadınlar Devraldı! Çameli’ye Katkıyı Kadınlar Devraldı!

Açıklamasında Çivril Belediyesinin hizmet götürme sıralamasında önceliğinin ahbap çavuş ilişkisine göre yapıldığını belirterek “Doğalgaz kazılarında bozulan yolların tamirini sözde bozuluş sırasına göre yapılacaktı ama baktığımızda sıra falan kalmadı. Örneğin Kızılcasöğüt Mahallesinde Beltaş genel müdürünün işlettiği kafenin önündeki sokak beklemeden tamir edilirken aynı tarihte kazılan diğer sokaklar hala tamir edilmeyi bekliyor. Bu mudur sizin sıranız. Bu mudur adaletiniz” diye sordu.

Editör: Haber Merkezi