Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğe Miras” projesi kapsamında Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyelerinin Türkiye’deki yürüteceği kazı çalışmaları sayısı dokuza yükseldi. PAÜ'nin yaptığı bu çalışma geçmişe ışık tutacak. 

Çoğu Kişi Bilmiyor: Denizli'de Asırlar Öncesinden Kalan Mağara... Çoğu Kişi Bilmiyor: Denizli'de Asırlar Öncesinden Kalan Mağara...

PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden, Stratonikeia ve Lagina Kazıları Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt Muğla-Milas sınırları içinde yer alan Labraunda kazılarına; Tripolis Kazı Başkanı Prof. Dr. Bahadır Duman ise Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Aydın-Karacasu sınırları içinde bulunan Afrodisias kazılarına koordinatör olarak atandı. 

Geleceğe Miras Projesi ile birlikte Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyeleri Türkiye çapında yürütülen kazı çalışmaları sayısı toplamda dokuz oldu. Bu alanların bir kısmı Dünya Kültür Mirası kalıcı, bir kısmı ise Geçici Kültür Mirası listesinde yer alan Ülkemizin ve Dünyanın en önemli kültürel mirasları olması özelliklerini taşımakta. 

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli