HollandaNeeltie Weststiate “" Filistin’de çocuklar öldürülüyor, o insanlara üzülüyorum. Gördükçe içim gidiyor. Savaş olmasını istemiyorum. İslamiyet’e geçtiğim için kendimi iyi hissediyorum” dedi ve Müslüman oldu.
“Sevda” ismini alan Weststiate Kelime-i Şehadet getirerek müslüman oldu.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimde, İl Müftüsü Bayram Şahin, Neeltie Weststiate’te İslam dini hakkında açıklamalar yaptıktan sonra ihtida merasimine geçildi. Müftülükte düzenlenen törende iki senedir müslümanlığı araştırmaya başladığını söyleyen Weststiate, Türk kız arkadaşlarının ona İslam’ı anlattığını ve arkadaşlarından etkilendiğini belirterek, "Türkiye’ye dedemin yanına geldikten sonra müslüman olmaya karar verdim. İçimden geldi o yüzden müslüman olmak istedim" dedi. Konuşmalarında İsrail’in Filistin’de katliam yaptığını vurgulayan Weststiate, "Filistin’de çocuklar öldürülüyor, o insanlara üzülüyorum. Gördükçe içim gidiyor. Savaş olmasını istemiyorum. İslamiyet’e geçtiğim için kendimi iyi hissediyorum” şeklinde konuştu.

Denizli Milletvekili Özkan Annesi ve Anneannesi İçin Mevlit Okuttu Denizli Milletvekili Özkan Annesi ve Anneannesi İçin Mevlit Okuttu
Editör: Haber Merkezi