Denizli'nin Çal ilçesi Hançalar Mahallesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu bahçesine kuzgun düştü. Karne almaya hazırlanan öğrencilerin heyecanla beklediği bir günün sabahında, öğretmenler bahçedeki öğrencilere beklenmedik bir misafirin, bir kuzgunun düştüğünü fark ettiler. Hemen harekete geçen öğretmenler, durumu Çal Belediyesine bildirdi.

Denizli Valiliği Uyardı! Son Gün 30 Nisan! Denizli Valiliği Uyardı! Son Gün 30 Nisan!

Çal Belediyesi ekipleri, olay yerine gelerek kuzgunu alarak veterinere götürdü. Veteriner hekim Ediz Zeybek, kuzgunu detaylı bir şekilde kontrol etti ancak herhangi bir yara veya enfeksiyona rastlanmadı. Ancak kuşun aç ve halsiz olduğunu belirledi. Veteriner Ediz Zeybek, "Muhtemelen uçarken bir yere çarpmış olabilir. Açlık ve zayıflıktan dolayı çok halsizdi. Temizlik ve vitamin takviyesi yapıldıktan sonra sağlığına kavuştu. Kuzgun, 12-13 saat boyunca kontrol altında tutulduktan sonra belediye zabıtası tarafından tekrar doğaya salındı" şeklinde konuştu.

Çal Belediyesi ise konuyla ilgili bir yazılı açıklama yaparak, "Özellikle soğuk hava şartlarında doğada yaşayan canlılara, sokak hayvanlarına yardım elini uzatıyoruz. Vatandaşlarımız genel olarak hayvanlara karşı duyarlı. Doğada veya yaşam alanlarımızda gördüğünüz yaralı veya ihtiyaç içindeki hayvanların durumunu lütfen belediyemize bildiriniz. Bu konuda duyarlılığınızı bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Karne Alan Öğrencilerin Önüne Kuzgun Düştü
Karne Alan Öğrencilerin Önüne Kuzgun Düştü
Editör: Haber Merkezi