Kantaron çayının antibiyotik özelliğinin olduğunu belirten Kale; “Kantaron çayının sindirim sisteminden tutunda strese kadar birçok şeye faydası var. Yerinde kullanırsan bitkiler faydalıdır. Kulaktan dolma sözlerle hareket edip aşırı derecede kullanılmamalı. “dedi.

“İÇ VE DIŞ YARALARI İYİLEŞTİRİR”

Kantaron çayı ve yağının saymakla bitmeyen faydaları olduğuna dikkat çeken Kale;” Kantaron yağını içmekte fayda vardır. Bağırsakta görünmeyen yaralar varsa onları iyileştirir. Kas gevşetici etkisi vardır. İshale karşı çok etkindir. İyi bir balgam söktürücüdür. Soğuk algınlığına iyi gelir. Gribi iyileştirmede faydalıdır. Kesik ve açık yaraların hızla iyileşmesine yardımcı olur. Masaj olarak uygulandığında baş ağrısını önlemeye yardımcı olur. Mide ağrısı ve mide ülseri tedavisinde dahili olarak kullanılır. Ayak mantarı ve deride oluşan enfeksiyonları önler. Zaten kremlerin içerisinde kantaron mutlaka vardır. Kılıç otu, binbirdelik otu, kan otu gibi isimlerle de anılan kantaron bitkisi, alternatif tıpta ve bitkisel tedavilerde sıklıkla kullanılmaktadır. “diye konuştu.

“BESİN ALERJİSİ OLANLAR VE HAMİLELER DİKKAT!”

Herkesin her bitkiyi kullanmaması gerektiğinin altını çizen Kale; “Kronik bir hastalığı bulunan, çeşitli nedenlerle sürekli olarak ilaç kullanan veya besin alerjileri olan bireyler kantaron yağı kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmaları, önerilen dozları aşmamaları gerekir. Hamilelerin kullanması tavsiye edilmez. “dedi.

Editör: Haber Merkezi