Kamuya alınacak personel alımı ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre kamuya; büro personeli, uzman yardımcısı, hemşire, öğretmen, mühendis gibi pozisyonlarda personel alımı yapılacak. Peki hangi kurum hangi pozisyonlarda personel alımı yapacak?

Sağlık Bakanlığı 36 Bin Sözleşmeli Sağlık Personeli Alacak 

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek. Karar ile birlikte 2024 yılı sonuna kadar 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip ve 32 bin 464 uzman tabip olmak üzere toplamda 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu 15 Uzman Yardımcısı Alacak 

Kişisel Verileri Koruma Kurumunda Genel İdare Hizmetleri Sınıfında açık bulunan 8. ve 9. dereceli kadrolarda görev yapmak üzere; 15 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcısı kadrosu için, 2022 ve 2023 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, 23 Haziran 2024 tarihinde yazılı sınav yapılacak.

TÜİK 21 Sözleşmeli Bilişim Personeli Alacak 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı Yazılım Daire Başkanlığı, Ağ ve Sistem Yönetimi Daire Başkanlığı ve Veri Yönetişimi Daire Başkanlığı emrinde tam zamanlı olarak istihdam edilmek üzere 21 sözleşmeli bilişim personeli alacak.

Kamuda Personel Alimi Yapilacak1

Sayıştay 4 Adet Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak

Sayıştay Başkanlığı sözlü sınav sonucunda oluşacak başarı durumuna göre sözleşmeli personel alımı statüsünde ön lisans mezunu 4 adet büro personeli alınacak. 15 Mayıs 2024 tarihinde başlayan başvurular 24 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek.

TÜBİTAK 266 Personel Alımı Yapacak 

TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezinin (BİLGEM) araştırmacı, teknik ve destek personeli kadroları için açtığı alım ilanına başvurular 21 Mayıs'a kadar yapılabilecek. Kurumun konuya ilişkin ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, TÜBİTAK BİLGEM bünyesinde Ankara ve Kocaeli illerinde çalıştırılmak üzere ilana çıkılan 236 araştırmacı, teknik ve destek personeli alımı için 13 Mayıs olarak belirlenen başvuru süresi 21 Mayıs'a uzatıldı.

Kamuda Personel Alimi Yapilacak2

İzmir Büyükşehir Belediyesi 36 Adet Zabıta Memuru Alacak 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu lisans programından mezun olan ve en az B sınıfı sürücü belgesi olan 23 erkek ve 3 kadın ile üniversitelerin Adalet ön lisans programından mezun olan ve en az B sınıfı sürücü belgesi olan 8 erkek ve 2 kadın zabıta memuru alacak. 24 Haziran 2024 tarihinde başlayan başvurular 28 Haziran 2024 tarihinde sona erecek.

Türkiye Sağlık Enstitüleri 30 Personel Alımı Yapacak 

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı; 22 Koruma ve Güvenlik Görevlisi (9 silahsız, 13 silahlı), 6 hizmetli, 2 şoför olmak üzere toplamda 30 personel alımı yapacağını duyurdu. 20 Mayıs 2024 tarihinde başlayan başvurular 24 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek.

Kamuda Personel Alimi Yapilacak3

BAKLAN KONAK RAHVAN AT YARIŞLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ BAKLAN KONAK RAHVAN AT YARIŞLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atamasına İlişkin Başvurular Bugün Başlıyor 

Bakanlığın 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin başvuru duyurusuna göre, sözlü sınava alınmaya hak kazanan adaylar ile bu adayların yerleştirildikleri sınav merkezleri, 10 Haziran'da ilan edilecek. Sözlü sınavlar ise 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak. Tercih başvurusu ile atama ve göreve başlamaya ilişkin açıklamalar, sözlü sınavların tamamlanıp sonuçlarının ilanından sonra yapılacak. Başvuracak adayların, 2023'te yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında, KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120'den 50 ve üzerinde puan alması gerekecek.