İddiaya göre, Kale İlçesi, Kızılcapınar Mevkiinde bulunan Kirli Osman Çeşmesinin suyu civar mahallelere dağıtılmak Denizli Büyükşehir Belediyesi Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ) ekiplerince kesildi. Ancak su mahallelere dağıtılmadı, vatandaşlar tarafında açıkta kalan borulardan boşa aktığı görüntülendi.
Mahalle sakinleri tarafından DESKİ’ye müracaat edilmesine rağmen su boşluğa akmaya devam ediyor.

Denizli'de O İşletme İçin Dolandırıcılık İddiası! Denizli'de O İşletme İçin Dolandırıcılık İddiası!

Kale’de D E S K İ Suyu Kesti! Su Boşa Akıyor!

“Fakat İki Üç Senedir Bu Çeşme Böyle Kurudu”

Bölgede yaşayan çiftçilik ve hayvancılık ile geçimini sağlayan bir vatandaş çeşmenin halinin videosunu paylaşarak, “Denizli’nin Kale ilçesinde Kızılcapınar mevkiindeki çeşmenin yakınında oturuyorum. Çiftçilik ve çobanlık yapıyorum. Su ihtiyacımı bu çeşmeden karşılıyordum. Çeşme buraya 1968 yılında yapılmış. Zamanında Kale’ye giden su hattından Kasap Kirli Osman adındaki bir hayırsever bu çeşmeyi yaptırmış. Fakat iki üç senedir bu çeşme böyle kurudu. Sebebi ise bu çeşmeye gelen su hattından Habipler ve Özlüce mahallesine su verdik diye kestiler burayı. Geçen gün bu çeşmeye gelen suyun geldiği hatta gittim. Su ne Habipler’e ne de Özlüce’ye akıyor. Su boşa akıyor. Defalarca DESKİ’ye müracaat etmemize rağmen ilgilenmediler. Biz mağduruz” şeklinde konuştu.

“Kimsenin Umurunda Değil”

Suyun boş aktığı bölgeye giderek oradan da bir video paylaşan vatandaş, “Evet görüyorsunuz. Kirli çeşmesi susuzluktan kururken, DESKİ Habipler’e verdik diye suyu buraya boşuna akıtıyor. İlgilenmiyorlar. Biz kaç defa müracaat ettik. Kimsenin umurunda değil” dedi.

Editör: Durmuş Özke