Kadın ve çocukların psikolojik, fiziksel ve cinsel şiddete karşı korunması amacı ile yapılmış KADES uygulaması, tüm akıllı telefonlardan indirilebiliyor. IOS ve Android marketlerden indirilebilir olan bu uygulama ile ilgili tüm ayrıntıları bu haberde.

Kades Nedir Kadin Destek Uygulamasi Nasil Kullanilir3KADES Nedir?

Kadın ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi birçok çeşitli ve insanlığa aykırı eylemlerin önüne geçebilmek için bir adım olarak kullanılan bu resmi uygulama Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmıştır. Psikolojik, fiziksel, cinsel şiddet, taciz ve benzer acil durumlarda akla gelen acil müdahale uygulaması KADES’tir.

Son yıllarda giderek artan bu tür olayların önüne geçebilmek ve yardım oluşturabilmek için geliştirilmiş uygulamayı  eşi veya bir başkası tarafından şiddet gören, şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar kullanıyor.

Uygulamada oluşturulan ihbarlar, sadece bu amaçla kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşıyor.

Kades Nedir Kadin Destek Uygulamasi Nasil Kullanilir1

KADES Uygulaması Nasıl Çalışıyor?

Akıllı telefon kullanıcısı Google Play Store ve Apple Store uygulamasından KADES yazarak uygulamayı indirir. Birçok dil desteğinden hangisini almak istediğini seçerek, kimlik bilgileri ve telefon numarasını girer. İşlemler tamamlandığında gelen aktivasyon kodu ile uygulama kullanılabilir hale gelir. Acil durumlarda ya da otomatik ayarlanabilen uygulamanın konum bilgisini kullanma izni ile tek tuşa basarak 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısında bulunulabilir.

Kades Nedir Kadin Destek Uygulamasi Nasil Kullanilir

“Hattım Babamın Üzerine. Yine de KADES İndirebilir Miyim?”

Eskiden hat sahibinin kadın olmaması durumunda giriş yapılamayan KADES uygulaması, yeni güncellemelerle veri tabanından cinsiyetinizi tespit ederek hat sahibinin erkek olması durumunda bile kullanılabiliyor.

Denizli'de Sarp Kayaların Dibinde Kanlar İçinde Bulundu! Denizli'de Sarp Kayaların Dibinde Kanlar İçinde Bulundu!

Kades Nedir Kadin Destek Uygulamasi Nasil Kullanilir332

Editör: Kardelen Başol