Temmuz ayı Meclis toplantısı tamamlandı. Meclis üyelerinin tartışmadığı tek toplantı olarak kayıtlara geçen meclis toplantısında İYİ Parti meclis üyeleri komisyonlardan istifa etti.

Yaşanan sözlü tartışmalar ile gündeme gelen Çivril Belediyesi meclis toplantısı ilk defa tartışmasız tamamlandı. Muhalefet meclis üyelerinin önerilerini dinleyen başkan Vural meclis sonrasında da CHP’li Tunay Yazıcı ile uzun süre görüştü.

Çivril Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplantısı tamamlandı. Üç gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, İYİ Partili meclis üyeleri görev aldıkları komisyonlardan istifa etti. İstifa eden meclis üyelerinin yerine görev yapacak meclis üyeleri seçim yapıldı.

İYİ PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ İSTİFA ETTİ

Yollar yapılmayacaksa geçici çözüm bulunsun

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce söz alan İYİ Parti meclis üyesi Elvan Çakmakçı Hamam mahallesinde bulunan yollardan çok şikâyet geldiğini belirterek “özellikle Devlet hastanesinin karşısında bulunan mahallemizdeki yollar çok kötü durumda. Her gün onlarca şikâyet alıyoruz. Gidip yerinde gördüğümüz mahallede yolların kazılmayan bozulmayan yerinin kalmadığını gördük. Bu yollar kısa zamanda yapılmayacaksa geçici olarak düzeltme ve tamirat yapılmalı. Yollar gerçekten çok kötü durumda” dedi.

Elvan Çakmakçı’nın konuşmasının ardından üst yapı ve Fen İşleri birimlerine talimat veren başkan Niyazi Vural yolların kontrol edilmesini ve bozulan yerlerde gerekli çalışmaların yapılmasını söyledi.

İYİ PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ İSTİFA ETTİ

İş Bittikten sonra Kapı Dayaklıyorsunuz

Gündem dışı söz alan İYİ Partili Koray Eren de belediyenin Kurban bayramında yetersiz kaldığını söyledi. Eren konuşmasında; “ Çivril Belediyesi tarihinin en kötü Kurban Bayramını geçirdi. Dört gün süren bayram ve dokuz günlük tatil sürecinde toplanamayan çöpler maalesef sıcak hava ile birlikte istenmeyen durumlar ortaya çıkardı. Her Kurban Bayramında yaşadığımız aksamalar bu yıl en üst seviyeye çıkarak içinden çıkılmaz bir hal aldı” dedi.

Konuşmasında sinekle mücadelede de geç kalındığını belirten Eren “hava sıcaklıklarının arttığı bu günlerde kokudan dışarıda oturamayan Çivrilliler evin içinde de sivrisinekten oturamadı. Bu yıl sinekle mücadelede de yetersiz kalan Belediye hırsız eve girdikten sonra kapı dayaklamaya gitti” dedi.

Konuşmasının son kısmında parkların bakımsızlığına değinen Koray Eren “aldığınız ot silaj makinesi ile Türkiye Belediyeler Birliğine örnek oldunuz. Balıkesir’den 60 bin liraya alınan ot biçme ve silaj makinesi çalışmıyor mu? Çivril’de bayramın özeti bu sayın başkan” diyerek Çivril Belediyesinin faaliyetlerinde yetersiz kaldığını belirtti.

Tekel Bayiler Başkanından Denizli Belediyesinin Kararına Tam Destek! Tekel Bayiler Başkanından Denizli Belediyesinin Kararına Tam Destek!

İYİ PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ İSTİFA ETTİ

Söz alan Turgay Arslan’da çarşı içinde kullanılan çöp kamyonlarından sızan sıvının kötü kokuya sebep olduğunu belirterek çöp kamyonlarının sık sık bakımdan geçirilmesini ve temizlenmesini istedi.

Gündem dışı konuşmalara cevap veren başkan Niyazi Vural bu yıl yaşanan aşırı yağışlardan dolayı park bahçelerde otların çok büyümesi ve sineklerin artması konusunda şikâyetlerin arttığını belirterek “arkadaşlarımız öneri ve şikâyetleri not etti. Gerekli çalışmalar ve önlemler alınacaktır. Bu yıl fazla yağıştan dolayı bazı bölgelerde otlanma çok oldu” dedi.

Gündem dışı konuşmaların ardından Temmuz ayı meclis gündeminin birinci ve ikinci maddeleri görüşüldü. İYİ Partili Koray Eren İle Elvan Çakmakçı’nın görev aldıkları komisyonlardan istifa etmeleri üzerine komisyon üyeliği için yeniden seçim yapıldı.

Yapılan seçimlerde Plan ve Bütçe Komisyonundan istifa eden Elvan Çakmakçı’nın yerine İYİ Partili Koray Eren seçilirken, İmar Komisyon üyeliğinden istifa eden Koray Eren’in yerine de İYİ Partili Mustafa Turgay Arslan seçildi.

Meclis toplantısı Çivril Organize Sanayi Bölgesi kuruluşu için oluşturulacak komisyonla ilgili çalışmaların yapılması gündem maddesinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi ile sona erdi.

Meclis toplantısının tamamlanmasının ardından Başkan Niyazi Vural, CHP’li meclis üyeleri ile de uzun süre sohbet etti.

Editör: Haber Merkezi