25 Mayıs’ta Açlığa ve Sefalete Hayır Mitinginde buluşalım diyen Tüm Emeklilerin Sendikası Denizli̇ Şube Başkanı Mesdan Yıldırım, “Bu maaşlarla yaşanmaz İnsanca yaşamak istiyoruz. Maaş güncelleme kat sayısı ve maaş bağlama oranları yeniden düzenlenmelidir. Memurlara verilen seyyaenen artış bütün emeklilere verilmeli. En düşük emekli maaşı, yeni işe girmiş en düşük memur maaşına eşitlenmelidir. İntibak yasası çıkarılmalıdır. Sağlık kolay erişilebilir ve ücretsiz olmalıdır. Emeklilere verilen bayram ikramiyesi yılda 4’e çıkarılmalıdır diyerek emeklilerin daha yaşanılabilir bir hayat sürdürmesi için bu taleplerin öneminin altını çizerek açlığa ve sefalete hayır diyorsan emekliler bizlere katılmalıdır” dedi.  

Denizli Emekli 1111

Denizli’de Emekliler Pazara 5’ten Sonra Gidiyor 

Tüm Emeklilerin Sendikası Denizli̇ Şube Başkanı Mesdan Yıldırım, “Sendika olarak 25 Mayıs’ta 8 bölgede emekli mitingi yapacağız, Antalya’da yapılacak bölge mitingi ve 26 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak Emekli mitingi için 14 Mayıs Salı gününden itibaren stant çalışmamıza başladık, 23 Mayıs günü Candoğan Parkında yapacağımız çalışma ile bitireceğiz.  Pazaryerlerinde bildirilerimizi dağıtarak TBMM iletilmek üzere taleplerimizi içeren dilekçeyi emeklilerimiz imza atarak haklarına sahip çıkıyorlar.  

Kuşpınar Mahallesi Pazaryerinde stant çalışmamız devam etti, emekliler ve halkımız ile buluştuk, bildiri dağıtımı ve imza topladık, emekliler derin yoksulluk içinde pazara saat 17.00 den sonra geliyorlar, üretici ürününü zor şartlarda ve yüksek maliyetle ürettiğini, halkın alım gücü düşmesi nedeniyle ürününü satamadığını zarar ettiğini belirtiyor. 

İktidarın açıkladığı tasarruf paketini emekliler ve halkımız kabul etmiyor, ekonomik krizin faturası halka, emekliye ve emekçiye kesiliyor, kamuda tasarrufa bugüne kadar gidilmedi, bundan sonra da gidilmeyecek, öncelikle itibardan tasarruf edilmesi, garantili köprü, otoyol ve tüneller ile şehir hastanelerine ödenen garanti ücretlerin kaldırılması, bu hizmetten faydalanın ödemesi halinde gerçekten tasarruf edilebilir, aksi durumda açıklanan paket göstermelik olacaktır” şeklinde konuştu. 

Denizli’deki Emeklilere Çağrı 

Mesdan Yıldırım, 25 ve 26 Mayıs'ta yapılacak mitinglere katılmak isteyen emekliler isimlerini yazdırıyor, 21 Mayıs’a kadar liste oluşturmaya devam edeceğiz, miting için 2 aracımız var, talebe göre ilave araç temin edeceğiz. Emeklilerimizi sefalete ve açlığa karşı mücadele etmeye ve sendikamıza üye olmaya davet ediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.  

1000 liranın altına indi: BİM her eve gerekli aleti kısa süre satacak 1000 liranın altına indi: BİM her eve gerekli aleti kısa süre satacak

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli