Ramazan Bayramı geldi çattı, vadandaşlar tatlı alırken baklavayı ayrı bir yere koymaktadırlar. Piyasada birçok baklava çeşidi bulunmaktadır. Baklava alırken iyi bir baklava almak da işin ustalığına girmektedir zira birçok kişi baklava niyetine tatlandırıcı şuruplarla kalitesiz ürünler de satabilmektedir. Denizli'de baklava üreten esnaflara iyi baklava nasıl anlaşılabileceğini sorduk.

Denizli’deki Emeklilere Müjde! Pazartesi Günü Başvurular Başlıyor Denizli’deki Emeklilere Müjde! Pazartesi Günü Başvurular Başlıyor

İyi Baklava Nasıl Anlaşılır?

Denizlili baklava ustaları, iyi pişmiş bir baklavanın dokunulduğunda dağılmaması gerektiğini. bunun yanında ısırıldığında ağızda baklavanın dağılması gerektiğini ifade ediyorlar. Normal şartlarda işitme duyumuz tat alırken kullanılmaz fakat baklava için bu geçerli değil. İyi yapılmış bir baklavanın yufkası piştiğinde çıtır çıtır olmalıdır. Yani baklava iyiyse yerken çıtır çıtır bir ses gelmelidir. Ustalar şu an piyasadaki baklavalarn boğaz yaktığını ifade ederken bu duruun bir ayraç olabileceğini söylüyorlar. Bu demek oluyor ki iyi bir baklava boğazı yakma hissi vermemelidir.

Sahte Baklava Nasıl Anlaşılır?

Ramazan Bayramı süresince bazı kişiler sahte ve kalitesiz ürünleri piyasaya sürerek sağlığımızla oynayabiliyor. İyi bir baklava almak için dikkat edilmesi gerekenler usatala göre şunlar;
Tat, Görüntü ve Renk
İyi bir baklavanın anlaşılabilmesi için en önemli kıstaslar tadı, görüntüsü ve rengidir. Sahte baklavalar yenildiğinde ağızda acı bir tat bırakmaktadır. Görünüm olarak da sönüktürler. Gerçek baklava ışıl ışıl parlar. 
Paketlemeye DikkatEdin
Baklavanın ambalajlanma şekli önemlidir. Bu işi gerçekten iyi yapan baklavacılara bakın hepsi kaliteli kutularda sunumlarını yaparlar.
Güvenilir Satıcılardan Alın
Her şehirde baklavayı iyi yapan bir yer bulunur. Bilinirliği olan bir yerden almak işinizi sağlama almanın en iyi yoludur.

Satıcıların Fiyatlarını Karşılaştırın

Baklava yapmak zahmetli bir iştir. Şu anki fiyat aralıklarını satıcılara sorulması oldukça önemlidir. Fiyatları karşılaştırarak aşırı ucuz olan baklavaları elemek bu konuda yanlış tercih yapmamızı engelleyebilir.
Denizli'de Baklava Fiyatları?
Denizli'de bulunan baklava satıcılarında cevizli baklavanın fiyatı 500-550 lira arasında değişmektedir. Fıstıklı baklava için bu fiyat biraz artmaktadır, ortalama olark Denizli genelinde 750-800 lira karşılığında iyi bir baklava alınabilir.

Editör: Tolga Çetin