Kullanım alanlarına, üretim şekillerine ve dokumalarına göre çeşitlere ayrılan halılar her türlü talebi karşılıyor.

KÖYÜN SU İHTİYACINA DESKİ’DEN DESTEK KÖYÜN SU İHTİYACINA DESKİ’DEN DESTEK

 Bin Bir Çeşit Halı Var

Kullanım alanlarına göre halılar yolluk, paspas, mutfak ve salon diye ayrılırken üretim şekillerine göre ise el dokuması, makine, baskılı ve tufting halı diye ayrılıyor. Kullanım alanına göre halı seçimi ihtiyaca göre belirlenirken üretim şeklinde işin içine maddiyat giriyor. Üretim şekli emek ve daha çok işçilik gerektiren el dokuma halıları daha pahalıya satılıyor. Makine üretimi olan seri üretime geçen halılar ise daha ucuz. Dokularına göre halı çeşitleri pelüş, shaggy, patchwork ve deri olarak alıcısıyla buluşuyor. Halılar vintage, eklektik, Retro ve akrilik gibi stille vitrinlerde satışa çıkıyor.

Iskandinav Halilar Yaza Damgasini Vuracak1

Denizli’de En Çok Akrilik Halı Satılıyor

Görünüşü ve dokusu yüne benzeyen akrilik halılar Denizlili alıcının ilk tercihi arasında oluyor. Lekelere karşı mukavemetli olması ve çabuk temizlenmesi kadınlara cazip geliyor. Kullanım rahatlığı  ve şıklığı ile akrilik halılar en çok satanlar listesinde adından söz ettirmeyi başarıyor.

Gençlerin Tercihi İskandinav Modelden Yana

Yeni evlenecek olan ya da evini yenilemek isteyen vatandaşların son zamanlarda tercihleri İskandinav model halıdan yana oluyor. Adını Danimarka, Norveç, İsveç gibi İskandinav ülkelerinden ve bu ülkelerdeki estetik algısından alan İskandinav halıları, oldukça sade ve minimalist desenlere sahip halılardan oluşur. Sadeliği ve şık görünümü bu halıların albenisini yükseltiyor.Doğal liflerden ve yumuşak dokulu iplerden dokunarak oluşturulan bu halı modellerinin tüy toplamama ve kolay temizlenme gibi özelliği de mevcut. Bu özelliklerinden dolayı gençler en çok iskandinav model halı tercih ediyorlar diyen  esnaf Cennet Topçu : “Son zamanlarda gençler daha çok iskandinav model halı tercih ediyorlar. En çok satış yaptığımız halı türü bu aralar o modelde. Herkes önceliğine göre halı bakmaya geliyor. kimisi önceliği bütçesine verirken kimisi de direk aklında belirlediği modeli alıyor. Biz her türlü müşterimize yarımcı omaya çaılışıyoruz. Hem ekonomik hem şık halı çeşidimiz mağazamızda çok . Bu yaz  evlenecek gençler halı bakmaya geldiğinde direk İskandinav model halıyı soruyorlar. Hem temzilemsi kolay hem de çok şık bir model. Evlerine renk ve tarz katmak isteyen müşterimizin tercihini bende bu yönde doğru buluyorum.” dedi.