Son yılların gözde turizm bölgelerinden Işıklı gölü, kirlilik ve tahribat ile karşı karşıya. Yetersiz alt yapı kirlilik ve tahribatın etkisini arttırıyor.

IŞIKLI ‘SALDA’ OLMASIN

Yoğun bir turizm sezonu geçiren Işıklı gölü yetersiz alt yapı ve temizlik sorunu ile gelenlerin tepkisini çekiyor. Hafta sonu onlarca tur firması ile binlerce kişinin ziyaret ettiği bölgede ziyaretçiler, ne fazla sosyal tesislerin yetersiz olması ve keyfi fiyat politikasından şikayetçi.

Işıklı gölü Salda olmasın

Çivril Belediyesinin hazırladığı Turizm Master Planı çerçevesinde Ege Bölgesinin en çok ziyaretçi ve turist ağırlayan bölgelerinden biri durumuna gelen Beydilli’de yetersiz alt yapı ve düzensizlik tepkilere neden oluyor. Turizm acenteleri ve turistler yaşanan kargaşa ve denetimsizliğin bölgenin sonu olacağına dikkat çekerek “Işıklı gölü Salda olmasın. Salda gölünde yaşananlar Işıklı gölünde yaşanmasın, burası görülmesi gezilmesi gereken bir nokta. Gerekli düzenlemeler yapılmazsa bir kaç yıl sonra bırakın tur otobüslerini kendi araçlarıyla gelen bile olmaz” diyerek yaşananların turizme verdiği zarara dikkat çektiler.

Sürdürülebilir Turizm Olmalı

Doğal turizm alanlarında sürdürebilir turizm ve temizliğe dikkat çeken acenteler “Türkiye’de Işıklı gölü gibi doğal ve tarihi güzelliğe sahip alanlar sınırlı sayıda o yüzden burayı görmeyi isteyen çok. Ama bu tür yerlerde karşılaşılan en büyük sorun alt yapı yetersizliği. Beydilli doğa turizminin yeni başladığı bir alan. Beydilli ve Çivril’de sürdürülebilir turizm oturtulmalı. Turizmde devamlılık sağlanmalı” şeklinde görüş bildirdiler.

Denizli Tabipler Odası'nda Necdet Ardıç Güven Tazeledi! Denizli Tabipler Odası'nda Necdet Ardıç Güven Tazeledi!

Denetim ve kontroller artırılmalı

Beydilli’de turizm olgusu ve kültürünün yeni oluşmaya başladığını ifade eden yetkililer “turizmde çok yeni bir bölge dolayısıyla eksikleri var. Önemli olan bu eksikleri görmek ve gidermek için gayret göstermek. Şu anda Beydilli de özellikle tur ve gıda konusunda büyük bir kargaşa var. Fiyat politikası olmayınca herkes kendine göre bir tarife belirlemiş. Turlarda da güzergah ve fiyat konusunda kayıkçının inisiyatifi ön planda. Bunlarda kargaşaya neden oluyor, bu kargaşa düzelmezse ilerleyen günler için Çivril ve Nilüfer Turizmine zarar verir. Bu bölgede özellikle Nilüfer sezonunda denetim ve kontroller her anlamda artırılmalı” dediler.

Araçlar suyun içine kadar giriyor

Göle giriş noktasında da büyük sıkıntı yaşandığına dikkat çeken tur yetkilileri “iskelenin olduğu alanda teknelere binmek için bir hareketlilik oluyor. İnsanlar buraya kadar aracı ile geliyor araç trafiği insanların can güvenliğini tehlikeye sokuyor ayrıca doğal alan araç ile kapatılıyor bunlar çok yanlış” diyerek yetkililerin yaşanan kargaşa ve düzensizliğe çözüm bulmasını istedi.

Editör: Haber Merkezi