Belediye Başkanı Niyazi Vural, Işıklı Millet bahçesinde devam eden çalışmalarının tamamlanmasının ardından Millet bahçesinin açık hava müzesi olacağını ifade etti.

IŞIKLI AÇIK HAVA MÜZESİ OLACAK

Millet bahçesinin yapıldığı alanın Bergama Krallığı dönemden kalma antik bir kent olduğunun altını çizen Başkan Vural “bin yıllardır yaşam merkezi olmuş bir alan olan Işıklı mahallemizdeki tarihi yaşam alanlarını yeniden gün yüzüne çıkartıp Çivril ve turizmin hizmetine sunacağız” dedi.

Türkiye’nin En Güzeli Olacak

Millet Bahçesinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Niyazi Vural Millet Bahçesinin tamamlandığında Türkiye’nin en güzel ve tarihi Millet Bahçesi olacağını söyledi. Başkan Vural Işıklı Akgöz bölgesinin tarihi ve doğal güzelliğinden bahsederek “bu alan hem tarihi mekan hem doğal güzellik merkezi. Burada yapımına başladığımız Millet Bahçemiz ile tarihi ve doğal güzellikleri bir arada barındıran bir açık hava müzesine dönüştüreceğiz. Tamamlandığında Çivril’e gelen misafirler ve Çivrilli hemşerilerimiz burada tarihi dokuyla geçmişin ruhunu yaşarken doğal güzelliklerden de doyasıya istifade edecek. Biz projeye başlarken Ege bölgesinin en güzel Millet Bahçesini yapmak için yola çıktık ama Işıklı Millet Bahçesi tamamlandığında belki de Türkiye’nin en güzel millet bahçelerinden bir tanesi olacak. Bölge zaten doğal ve tarihi bir güzelliğe sahip, bizde bu doğallık ve tarihi alanların dokusuna uygun yaptığımız gezi alanları ve dinlenme bölgeleri ile tarihi Eumenia kentinin olduğu yeri Türkiye’nin en güzel Millet Bahçesi yapacağız” dedi.

Açık Hava Müzesi Olacak

Tarihi kent içinde bulunan tarihi taş ve sütunların çalışmalar tamamlandığında mümkün olduğunca kendi bulunduğu yerde sergileneceğini ifade eden Başkan Vural “Işıklı Eumenia antik kentin üzerine kurulmuş bir şehir, sokaklarında beş bin yıldır insanlar geziyor. Burada bir açık hava müzesi oluşturmak istiyoruz. Bu bölgeden çıkan tarihi taşları, sütunları yine suyun içerisinde de müzenin kontrolünde sergileyeceğiz. Yani Işıklı binlerce yıllık tarihiyle, bu doğal güzelliğiyle hem bir mesire alanı, hem bir millet bahçesi aynı zamanda da bir açık hava müzesi haline dönecek ve ziyaretçilerimizi burada ağırlamaktan mutluluk duyacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi