Zamlı sigara fiyatları belli oldu: İşte öne çekilen zamlı liste Zamlı sigara fiyatları belli oldu: İşte öne çekilen zamlı liste

Ocak ayında gerçekleştirilen %49,25’lik zam, 6 bin 700 TL ve altında maaş alan emeklileri tatmin etmemişti. Temmuz ayında ise, enflasyon farkına bağlı olarak %22,72’lik bir artış kesinleştiği düşünülüyordu. Ancak SGK Uzmanı Çetin Ateş, bu beklentinin gerçekleşmeyeceğini ifade etti. Merkez Bankası’nın verilerine göre, 6 aylık enflasyon farkının %25 ile %26 arasında olacağı öngörülüyor. Emekli maaşlarının bu verilere göre artırılması ve ek refah payı eklenmesiyle 12 bin 500 TL’den 13 bin 500 TL’ye yükseltilmesi tartışılıyor. Ancak Çetin Ateş, böyle bir artışın gerçekleşmesinin mümkün olmadığını, iktidarın emeklilere yönelik tutumunun bu yönde olmadığını belirtti.

Temmuz Zammı Ne Kadar Olacak?

Milyonlarca emekli yaşadıkları geçim sıkıntısı nedeniyle Temmuz ayında hükümetten yüksek zam beklentisi içinde. Şu anda %22.72 zam kesinleşmiş durumda. Aynı zamanda Temmuz ayında Yani haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile beraber bu oranların %25’e kadar çıkacağı düşünülüyor.

Özellikle en düşük emekli maaşı alanlar oranların daha da arttırılmasını istiyor. SGK uzmanları yüksek zam için umutlu değil. Temmuz ayında emekli maaşlarına en fazla yapılacak zam oranının %30 olduğu tahmin ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda oranlar değişiklik gösterebilir.

Editör: Haber Merkezi