Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürlüğü'ne atanan Ahmet Uzun, Denizli'yi ve bu kapsamda Denizli Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında son yasal düzenlemeler ve yerel basının karşılaştığı sorunlar ile çözüm önerileri ele alındı.

Yaklaşık iki ay önce Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürlüğü görevine atanan Ahmet Uzun, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı ve ekibini ziyaret etti. Cemiyet binasında gerçekleşen ziyarette, DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı, Denizli'deki basın kuruluşları ve DGC'nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Boyacı, Denizli'de tek meslek kuruluşu olmalarının önemine vurgu yaparak, 200 üyelerinin halkı bilgilendirmek adına mesai mefhumu gözetmeden çalıştıklarını belirtti. Aynı zamanda, yerel basının karşılaştığı sorunları ve çözüm taleplerini Ahmet Uzun'a iletti.

DEZENFORMASYONUN YAYGINLAŞTIĞI SOSYAL MEDYA ÇAĞINDA ÖNE ÇIKAN BİR KONU

Ahmet Uzun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürü olarak atanmasının ardından, DGC Önceki Dönem Başkanı Muhammet Karaçay ve DGC Başkan Yardımcısı Mesut Güler'in de katılımıyla gerçekleşen bir ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında, Uzun, halkın doğru bilgilendirilmesinin basının önemli sorumluluklarından biri olduğuna vurgu yaparak, sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla dezenformasyon kavramının öne çıktığını belirtti. Aynı zamanda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak bu alanda önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Başkan Vekili Ali Marım'ın kardeşi Son Yolculuğuna Uğurlandı Başkan Vekili Ali Marım'ın kardeşi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ahmet Uzun, basın mensuplarının yaşadığı sorunların çözümü için gereken çalışmaları yaptıklarını, bu konuda meslek kuruluşlarıyla iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirtti. Ayrıca, 10 Nisan 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Basın Kartı Yönetmeliği'nin getirdiği sorumluluklar ve avantajlar hakkında bilgi verdi.

Editör: Haber Merkezi