Tazminatlı hayvan hastalıklarından dolayı, hayvanlara uygulanacak kesim, itlaf ve imha işlemleriyle hayvan sahiplerine yapılacak ödemelere ilişkin açıklama Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden geldi. Müdürlük Hayvan Hastalıkları Tazminat Desteğinin dün itibariyle çiftçilerin hesaplarına aktarıldığı bildirildi. Yapılacak ödemenin 2 milyon 122 bin 840 TL olduğu belirtildi. 

İl Tarımdan Çiftçileri Sevindiren Haber! Destekler Hesaplara Yattı

Desteğe Nasıl Başvurulur?

Çiftçilerin Hayvan Hastalıkları Tazminat Desteği ’ne nasıl başvurulabileceği ise Tarım ve Orman Bakanlığının resmî web sitesinde yer aldı.  Bakanlığının resmî web sitesinde yer alan bilgilere göre çiftçilerin, Bakanlıkça belirlenen esaslar çerçevesinde yerel kıymet takdir komisyonu tarafından, işletmenin bulunduğu mahallin rayiç bedellerini dikkate alınarak tazminat bedelleri tespit edilmesinin ardından Tazminat ödemesinin yapılabilmesi için Hayvan Hastalıkları Tazminat Desteği Hak Ediş Belgesi tanzim edilerek ve Bakanlığa göndermesi gerekmekte.

Emekliye Flaş İkramiye Adımı: İşte Bu Bayramda Verilecek Rakam Emekliye Flaş İkramiye Adımı: İşte Bu Bayramda Verilecek Rakam
Editör: Haber Merkezi