Başuzmanı İsa Karakaş Açıkladı: Memur Maaşı En Düşük Kaç Lira Olacak? Başuzmanı İsa Karakaş Açıkladı: Memur Maaşı En Düşük Kaç Lira Olacak?

Pazarda yaşanan durgunluğun ikinci el satışlarını neredeyse durma noktasına geldiğini aktaran sektör temsilcileri bu yılın ikinci yarısından itibaren otomobil sektöründe tekrar yükselişe geçeceğini işaret etti. 

Geçtiğimiz yıl sürekli artan ve fiyatlarda zirveyi gören otomobil sektörü bu yılın nisan ayından itibaren düşüşe geçti. Pazarda yaşanan durgunluğun ikinci el satışlarını neredeyse durma noktasına geldiğini aktaran sektör temsilcileri bu yılın ikinci yarısından itibaren otomobil sektöründe tekrar yükselişe geçeceğini işaret etti. 

Araç fiyatlarında dalgalanmalar devam ediyor: Kurban bayramı öncesi ikinci el araçlarda alım fırsatı Hem fiyat hem de talepte patlama yaşanacak

ALICININ TERCİHİ SIFIR KM’DEN YANA  

Krediye erişimde yaşanan zorluklar, yüksek kredi faizleri ve sunulan yüksek mevduat oranları gibi sebepler otomotiv piyasasında yaşanan daralmanın ana sebepleri arasında olduğunu dile getiren İstanbul Motorlu Araç Satıcılar Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, piyasalardaki son durumu değerlendirdi. Ertemel, Ticaret Bakanlığı'nın aldığı tedbirler sonucu sıfır araçta yaşanan bollaşmanın fiyatları düşürdüğünü ifade ederken; 7 Temmuz’da yürürlüğe girecek yönetmelik ile düzenlenen kampanyalar ile beraber ikinci el araç pazarında etkilerinin devam ettiğinin altını çizdi. 

Ertemel, ikinci el araç piyasasında, var olan talebin sıfır otomobilde olması da ikinci elde yaşanan daralmanın bir diğer önemli unsuru olduğunu aktararak araç satın almak isteyen vatandaşların acele etmesi gerektiğini vurguladı. Ertemel, ikinci el araç sektöründe Kurban Bayramı öncesi bir durgunluk yaşandığını belirtirken bayram sonrasına işaret etti. Ertemel, “Bayram öncesinde hali hazırda mevcut olan sıfır araç kampanyaları ve genel piyasa koşullarının etkisiyle benzer bir hareketliliğin henüz olmadığını söyleyebiliriz. Durağanlığın faiz kredilerinin yüksek oluşundan kaynaklı olduğunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Krediye erişimin sıkıntılı olduğu bu dönemde sektörü durağan hale getirdi. Bu süreçlerin geçici olduğunu biliyoruz. Araç satın almak isteyenlerin iştahı ilerleyen dönemlerde artacağını ön görüyoruz. Araç fiyatları tekrar toparlanıp yükselişe geçeceğini tahmin ediyoruz. Bayram sonrasındaki süreçte fiyatların artışı da satışa bağlı artıştan kaynaklı olarak artacak.” Açıklamalarına bulundu. 

Avrupa Birliği’nin yeni güvenlik donanımı regülasyonu 7 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Buna göre satılan araçlarda artık bazı güvenlik donanımlarının bulunması zorunlu olacak. Bu standartlara uymayan araçların satışı yasaklanacak. 

Editör: Haber Merkezi