Denizli’nin Tavas ilçesinde ilçeden il merkezine yolcu taşıyan minibüsler in artan fiyatları hakkında yolcular ve şoförlerle Tavas otogarında Genç Çivril Gazetesi’ne röportaj yaptık. Aldığımız cevaplara bakılırsa hem yolcular haklı hem de minibüs sahipleri.

Yolcu: “Daha sabah geldim Denizli’den 45 tl idi şimdi öğrendim ki yarından sora 65 Tl olacakmış ücretler. Öğrenci için biraz indirim yapılsa da zor olur. Allah yardımcımız olsun her gün zam zam bıktık.”

“Her gün Tavas’ın bir köyünden ilçeye işe gelip gidiyorum. Bu yapılan zammı aylığa vurursak boşuna çalışıyoruz gibi olacak. Mazota zam geliyor diye sürekli yolcu otobüslerine zam geliyor. Valla bıktık. Gelip gitmesek olmayacak gelsek olmuyor. Bizde şaştık.”

VATANDAŞIN GÖZÜ MARKET İNDİRİMLERİNDE! VATANDAŞIN GÖZÜ MARKET İNDİRİMLERİNDE!

Minibüsçü: “Yolcular kendince yapılan zammı haksız buluyorlar. Birde bu taraftan düşünsünler bakalım. Bu araçlar sadece mazot yakmıyor. Şuan sigortalar aldı başını gidiyor. Arabaların parçaları desen zaten alınacak gibi değil. Sanayiye arabayı çekmemiz 20 binden başlıyor. Biz nasıl kazanacağız? Sadece olay mazot, yakıt parası değil ki. Bizde çalışıyoruz emek veriyoruz, şu dört tekerden ekmek yiyoruz. O yüzden biraz bu pencereden bakılmalı olaya .”