Çivril Belediyesi’nin Gümüşsu’ya beklenen ilgiliyi göstermediği için mahalle halkı tepki gösterdi.

Gümmüşsu Mahallesi’nde yaşayan 67 yaşındaki Mehmet Aktürk, Çivril Belediyesinin yaptığı şelale yolağı bozulduğunu ifade ederek; “Çivril belediyesi tarafından yapılan su yolağı eski halini aldı. Posanın üzerine kumu ve çimentoyu döktüler. Aynı delikler tekrar oluştu. Tabanına döşenen kum ve çimentoyu akan su götürdü. Çivril Belediyesinden tamamen bu şelale yolağının aktığı yerin yenilenmesini istiyoruz. Şelaleden aşağı mezarlığın oraya kadar yenilensin. Evlere su giriyor. Vatandaşlar mağdur oluyor. Yaz kış evler hep su altında. Altı boş olduğu için giren su çıkmıyor. Ondan sonra akar yok, su yok. Biz de akmadığı için bahçeleri sulayamıyoruz. Buraya gelinceye kadar suyun yüzde ellisi kayboluyor. Kumu da getirdiler döktüler buraya duruyor. Zaten su yolağı yenilemesi çarşıya kadar yapıldı aşağısı yok. Yapılan yerlerde aynı eski haline döndü. Biz vatandaş olarak burasının hazır beton dökerek kalıp çakılarak daha düzenli şekilde yapılmasını istiyoruz. Buraya çalışmaya gelenlerin yetkilisi kim ise o gelsin buraya. Durumu kendi gözleriyle görsün.”şeklinde konuştu.

“HİZMET GETİRİRSE BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR”

Çivril Belediyesi’nden sadece hizmet istediklerinin altını çizen Fikret Bayık; “Buraya fedai istemiyoruz iş yapacak adam istiyoruz. Buraya çalışmaya gelenlerin 3 gün gelip de milleti terbiye etmemesi lazım. Talebimiz buraya gelen hizmet versin. Buraya caka atmaya gelmesin. Göstermelik olmasın. Hizmet getirirse başımızın üstünde yeri var. Ama buraya gelip ukalalık edecekse burada yeri yok. 150 hanelik bir köy olan Beydilli’de bütün belediyenin arabası kepçesi vinçler ile pazar yeri yapılıyor. Burası 750 hanelik ama burada hiçbir şey yok ”diye konuştu.

“GÜMÜŞSU BEKLENEN DEĞERİ GÖRMÜYOR”

Belediye başkanının mahalleyi ziyaret etmediği için sitem eden Gümüşsulu vatandaşlar; “ Biz belediye başkanını cenazede istemiyoruz. İyi günde deistiyoruz. Aşırı derecede ilgisizlik var. Gümüşsu beklenen değeri görmüyor. Gelsin ziyaret etsin. Lafla olmuyor icraat gerekiyor. Nasıl oy istemeye geldiği zaman “ağabeyler, amcalar ben sizin eniştenizim damadınızım” diyorsa yine gelsin. Çayımız kahvemiz var. Kahve kapalı da olsa dükkanda kendimiz pişiriyoruz. Belediye başkanına da ikram ederiz. Yaptıklarının arkasını aramıyor. Buraya gelen kişiler kendi başına buyruk oluyor. Bizim talebimiz Belediye başkanı gelsin çalışmaları yerinde incelesin ”ifadelerini kullandı.

“BU MEMLEKET HEPİMİZİN”

Gelecek nesillere güzel bir mahalle bırakmak istediklerini söyleyen Bayık şunları kaydetti: “Gelecek nesil için beldemizde iyi şeyler bırakmak istiyoruz. Biz öldükten sonra arkamızdan hakaret etmesinler bunu istiyoruz. Başka da bir şey istemiyoruz. Bu memleket hepimizin. Bana ait değil. Biz bugün varız yarın yokuz. Zaten bir ayağımız çukurda. Onun için Allah hayırlı ömür versin. Gelenlere iyi bir şey bırakırsak iyi anılırız.”

Editör: Haber Merkezi