Kuyumcu Besim Çolak, altın fiyatlarının yıl sonunda 3 bin 300 liraya ulaşacağını tahmin ederek altın alım tavsiyesinde bulundu. Çolak, altın yatırımının her zaman değer kazanan bir yatırım aracı olduğunu ve kısa vadeli dalgalanmalara takılmamak gerektiğini vurguladı. Altın fiyatlarındaki düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendiren Çolak, altın alacakların bir saniye bile beklememeleri gerektiğini söyledi.

İŞTE YAPILAN SON TAHMİN
 

Altın fiyatları yıl sonuna kadar nerede olacak? Kuyumcu Besim Çolak, gram altının yıl sonunda 3 bin 300 liraya ulaşacağını öngörerek altın yatırımcılarına şu anda harekete geçmelerini tavsiye etti. Çolak, altının her zaman değer kazanan bir yatırım aracı olduğunu ve kısa vadeli dalgalanmalara takılmamak gerektiğini vurguladı. Altın yatırımının uzun vadede her zaman kazançlı olduğunu ve bu fırsatı kaçırmamak gerektiğini belirten Çolak, altın fiyatlarındaki düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendirdi.

Emekli promosyonları zamlandı: Banka banka liste açıklandı Emekli promosyonları zamlandı: Banka banka liste açıklandı

Fiyatlar ani değişimler göstererek hem yükseliş hem de düşüş eğilimleri sergiliyor. Bu noktada, kuyumcu esnafının altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmeleri dikkat çekiyor.

Kuyumcu Besim Çolak, altın yatırımının uzun vadeli bir strateji gerektirdiğini vurgulayarak, çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

"Altın yatırımı bilindiği gibi uzun soluklu yatırımlardır” diyen Çolak, "Uzun vadeli altın yatırımı yapılıp zarar edilmesi neredeyse imkansızdır. Altın sürekli fiyatını yükseltir" şeklinde konuştu.

UZUN VADECİLER KAZANIRKEN ONLAR KAYBEDECEK

Ani kararlar yerine sabırlı olunması gerektiğini belirten Çolak, kısa vadeli yatırımcıların genellikle hüsranla karşılaşabileceklerini ifade etti.

Çolak ayrıca, altın fiyatlarındaki her gerilemenin bir alım fırsatı olduğunu belirterek, "Altın fiyatlarında her düşüşü alım fırsatı olarak söylüyoruz. Altın, eğer bir yere yükselmiş ve geri çekilmişse, o dokunduğu yere yeniden gidecektir" dedi.

BEKLEYEN HATA EDER DEDİ

Bugün fiyatlara bakıldığında çok önemli bir alım fırsatı verildiğinin altını çizen Çolak, "Bunu değerlendirenler kazançlı çıkacaklardır. Altını olan bugünlerde satmasın, altın alacak olanlar da bir saniye bile beklemesinler” ifadelerini kullandı.

Bu düşüşlerin gelecekteki yükselişler için bir zemin oluşturduğunu belirten Besim Çolak, "Gram altında 2.740 TL fiyatını görmüştük. Bu fiyat şu anda biraz uzak görünse de imkansız değil" diye konuştu.

ARALIK AYINDA KAÇ LİRAYI GÖRECEK

Gram altın için de fiyat tahmini yapan Çolak, şunları söyledi: "Altın düştüğü yere yeniden yükselecek ve orada da kalmayacak daha üst seviyelere ulaşacak. Gram altın için yıl sonu fiyat beklentimiz 3.300 TL’dir” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ