Denizli’de, 38 yıllık avukat Nuran Aksu'nun vasisi olduğu bir müvekkilinin borcundan dolayı SGK tarafından banka hesaplarına tedbir konuldu. Mağdur edildiğini belirten Avukat Aksu, “Mağdurum. Hiçbir akrabalık bağım olmayan müvekkilimin borcu yüzünden banka hesaplarım bloke edildi. Faturalarımı bile ödeyemiyorum” dedi.

Kendisinin  2020 yılında sonuçlanan bir dava sonrası vasi olarak atandığı müvekkilinden dolayı mağdur edildiğini  belirten Nuran Aksu “Baro ve mahkeme tarafından daha önce hiç tanımadığım bir kişinin hukuki işlemlerini takip etmek için vasi olarak atandım. Vasilik görevim de yine mahkeme tarafından 2022 yılında sona erdi. Ancak Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) bu

Görme Engelli Avukata SGK Tarafından Konulan Haciz Kaldırıldı

şahsın kuruma olan 217 bin liralık borcundan dolayı benim hesaplarıma dün itibarı ile haciz ve bloke koydu” dedi.

Bankaya Gittiğinde Öğrendi

Vergi borcunu ödemek için bankaya gittiğinde hesaplarında bloke olduğunu öğrendiğini belirten Aksu “Ay sonu olduğundan KDV borcumu ödemek için bankaya gittiğimde hesabımda para olmasına rağmen vergi borcumu ödeyemedim. Banka memuruna sorduğumda hesabımın üzerinde SGK tarafından konulmuş bir tedbir olduğunu öğrendim” ifadelerini kullandı.

Kurum ile irtibata geçerek tedbirin sebebini soran Aksu “Şaşkınlığımı atar atmaz SGK’yı aradım  ilgili birimlere ulaşınca tedbirin vasisi olduğum kişiden dolayı olduğunu öğrendim” dedi.

Yapılan uygulamanın hukukta yeri olmadığını belirten Aksu “Bir müvekkilin borcu yüzünden mahkeme tarafından vasi olarak atanan bir avukata haciz gelmesi görülmüş bir olay değil ve hukukta da yeri yok. En azından 38 yıllık avukat olarak ben öyle biliyorum” dedi.

“Dava açmak için param yok”

Yaşanan durumdan dolayı mağduriyet yaşadığını belirten Nuran Aksu “Şu an bankada hesabımda para var ama hiç param yok. Üçüncü bir şahıs nedeniyle mağdur edildim. SGK’ya dava açacağım ama dava açmak için param yok. Denizli Barosuna gideceğim ama aracıma mazot alamıyorum” dedi.

“Tedbir kalkıncaya kadar borçla yaşayacağım “

Banka hesaplarında tedbir olduğu için parası olmadığını belirten Nuran Aksu “Tüm param bankadaydı. Şimdi hesaplarımda tedbir var, tedbir kalkıncaya kadar borçla yaşayacağım” dedi.

Görme Engelli Avukata SGK Tarafından Konulan Haciz Kaldırıldı

“Adalete güveniyorum “

 Aksu “Şahsın kuruma olan borcu ödenmediği sürece benim hesaplarımdaki tedbirin kalkmayacağını söylediler. Ben SGK’ya dava açacağım. Devletin verdiği bir görevden dolayı benim hesaplarıma tedbir konulması beni mağdur etti. Adalete olan güvenim tam. Mağduriyetimin giderileceğine inanıyorum” dedi.

Denizli'yi Dolu Vurdu! Ekili Araziler Hasar Gördü! Denizli'yi Dolu Vurdu! Ekili Araziler Hasar Gördü!

SGK Haczi Kaldırdı

Genccivrilgazetesi.com internet haber sitemizde yapılan haberin ardından SGK Denizli İl Müdürlüğü’nden açıklama geldi. SGK Denizli İl Müdürü Abdullah Mersin, Avukat Nuran Aksu’nun hesaplarına konulan haczin kaldırıldığını açıkladı.

Editör: Haber Merkezi