Denizli’nin yerel gazeteleri arasında yer alan Genç Çivril Gazetesi’nin internet sitesi genccivrilgazetesi.com’a siber saldırı gerçekleştirildi. Gün içerisinde aktif olarak yerel ve ulusal haberlerin paylaşıldığı genccivrilgazetesi.com sitesi, 1 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen siber saldırı sonrasında erişime kapatıldı.

Genc Civril Gazetesine Siber Saldiri2

Yapılan saldırı sonucunda, gazete bünyesinde faaliyet gösteren gazeteciler haber girmede sorun yaşarken, o esnada haber okumak için site içerisinde bulunan yüzlerce okuyucu, okumak istediği haberlere erişemeyerek mağduriyet yaşadı.

Genc Civril Gazetesine Siber Saldiri1

“Engelle” Komutu Verilmiş

Yapılan saldırıyla ilgili yapılan incelemelerde elde edilen veriler neticesinde, saldırının detaylarına erişildi. Siteyi tamamen bloke etme amacıyla verilen “Engelle” komutuyla başlatılan saldırının, siteye herhangi bir tarayıcı üzerinden erişilmesine mani olarak, site içerisinde yer alan haberlere ulaşılmasını imkansız kılma amacıyla gerçekleştirildiği öğrenildi.

AHMET YEĞİT DENEYİMLERİNİ KİTAPLAŞTIRDI AHMET YEĞİT DENEYİMLERİNİ KİTAPLAŞTIRDI

Genc Civril Gazetesine Siber Saldiri

Verilerde, saldırının her ne kadar İsviçre bağlantılı olduğu gözükse de, saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin Türkiye’de yaşadığı ve bağlantının VPN üzerinden İsviçre merkezli olarak değiştirildiği düşünülüyor.