Hem sattılar hem tanıttılar

Fuarı ziyaret edenlerin tercihi, YEÇKA’nın yaptığı yöresel ürünler oldu.

Üç gün süren tarım fuarında en çok ziyaret edilen stantların başında, YEÇKA standı yer aldı. Kadınların yaptığı gözleme, bükme ve katmerler ziyaretçiler tarafından beğeni ile tüketildi.

Çivril Belediyesi önderliğinde düzenlenen Çivril Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarında stant açan Yeşil Çivril Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (YEÇKA) sattıkları ürünlerle kadın girişimcilere katkı sağlarken, fuara ilçe dışından gelen ziyaretçileri de Çivril’in yöresel ürünleri ile buluşturdu. Üç gün boyunca Çivril’e has Bükme, Katmer ve Gözleme yapan kadınlar, yaz sezonunda hazırladıkları organik Çivril Elma Sirkesi ile Doğal Eriştelerinde satışını yaptı. Fuarın YEÇKA açısından çok verimli geçtiğini ifade eden Kooperatif başkanı Semra Türkmen “üç gün boyunca çok verimli bir fuar dönemi geçirdik. Çivril’e has ürünleri hem tanıtma hem de satış yapma fırsatımız oldu” dedi.

Denizli'de Av Sezonu Sona Erdi! Denizli'de Av Sezonu Sona Erdi!

Fuarın gözdesi YEÇKA oldu

En çok Katmer ve Bükme sevildi

Fuarda birçok yemek standı olmasına rağmen ziyaretçilerin büyük kısmının YEÇKA standını tercih ettiğini belirten Türkmen “standımızı görenler mutlaka uğradı. Karnı tok olanlar acıkınca geldi aç olanlar hemen yedi. Sıcak sıcak ve bol malzemeli Çivril Katmer ve Bükmesi özellikle dışarıdan gelen ziyaretçilerin çok ilgisini çekti. Sıcak sıcak tüketenlerin yanında paket yaptırıp götürenlerde çok oldu” dedi.

Doğal ürünler kapışıldı

Sirke ve Eriştenin de çok tercih edildiğini belirten Semra Türkmen “kendi üyelerimiz tarafından yapılan ve hiçbir koruyucu ya da katkı maddesi içermeyen doğal Elma Sirkemiz ile Eriştelerimiz neredeyse kapış kapış gitti. Gün içinde depolarımızdan birkaç kez takviye yapmak zorunda kaldık” dedi.

Fuarın gözdesi YEÇKA oldu

Editör: Haber Merkezi