Sebze fidanlarının ve çim tohumunun rağbet gördüğü bu günlerde Denizlili çiftçi fare sorunuyla boğuşuyor. Fidan dikim zamanıyla birlikte gübre satışları ve ilaç satışları yükseliş yaşandı. Denizli’de fidan fiyatları vatandaşı memnun ederken, vatandaş fidanlarına yoğun talep gösteriyor. Bazı vatandaşlar evinin önünde, bazı vatandaşlar tarlasında, bazı vatandaşlar ise saksıda sebze yetiştirmek için fidan alıyor.

Fidan Mevsimi Geldi! Denizli’de Sebze Fidanları Kaç Para 2

"Şuan Fidan Çok Gidiyor"

Denizli’de uzun yıllardır Ziraat Teknikerliği yapan Yunus Emre, “Hibrit tohuma ayrı, normal tohuma ayrı talep var, değişiklik gösteriyor.  Tohum zamanı tohum çok gider, fidan zamanı ise fidan çok gider. Şuan da fidan çok gidiyor. En çok domates, biber, patlıcan, salatalık, çilek giderken, çim tohumu da çok satıyor. Tabi ki bunları dikebilmek için gereken gübre de çok satılıyor” dedi.

Fidan Mevsimi Geldi! Denizli’de Sebze Fidanları Kaç Para

Denizli’de Bir Vatandaş, Tam 800 Kere 112'yi Aradı! Denizli’de Bir Vatandaş, Tam 800 Kere 112'yi Aradı!

"Fare Aşırı Sorun"

Çiftçilerin yaşadığı sorunlardan bahseden Emre, “Bu sene fare aşırı bir sorun haline geldiği için fare ilaçları aşırı satılıyor. Salyangoz ilacı da bu dönemde çok gidiyor. Basra (külleme hastalığı) dönemi geldiğinden dolayı onun ilacı çok satarken, bu dönemde zeytin pamukçuk ilaçları çok gidiyor” şeklinde konuştu.

Fidan Mevsimi Geldi! Denizli’de Sebze Fidanları Kaç Para 4

Denizli’de Sebze Fidanı Kaç Para?

Bayramyerinde zirai ilaç ve fidan satan esnafta, çilek 10 TL, patlıcan 10 TL, cin biber 10 TL, dolmalık biber 10 TL, tatlı sivri biber 10 TL, acı sivri biber 10 TL, jalapeno biber 10 TL, maydanoz 15 TL, nane 15 TL, dereotu 15 TL, sırık salatalık 10 TL, sırık domates 10 TL, oturak domates 10 TL, sırık çeri domates 10 TL, sırık köy tipi domates 10 TL, kuzeyköy domates 10 TL, sırık salkım domates 10 TL’ye satılıyor.

Denizli’de Sebze Fidanı Fiyatları Ne Kadar 1212

Editör: Durmuş Özke