Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği'nde önemli bir değişiklik yaparak, fermente süt ürünlerinin satışında yeni düzenlemelere gitmiştir. Yayımlanan tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu yeni düzenleme kapsamında, fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünleri arasında bulunan çeşnili/aromalı yoğurt ve süzme yoğurt, artık en fazla 500 gramlık ambalajlarda piyasaya arz edilebilecektir. Bu düzenleme, tüketicilerin ürünleri daha kolay taşıyabilmesini ve tüketebilmesini sağlayarak kullanımı daha pratik hale getirmeyi amaçlamaktadır.

Fermente Süt Ürünlerinin Satışında Yeni Düzenleme!

Ayrıca, tebliğde fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünlerindeki toplam spesifik mikroorganizma sayısının raf ömrü boyunca ne kadar olabileceğine ilişkin de düzenlemelere yer verilmiştir. Bu düzenlemelerin amacı, ürünlerin raf ömrü boyunca kalitesinin korunmasını sağlayarak tüketicilerin güvenli ve sağlıklı ürünler tüketmesini temin etmektir.

Altını olana acele edin dediler: Bu tarihte resmen kıyamet olacak Altını olana acele edin dediler: Bu tarihte resmen kıyamet olacak

Yapılan değişikliklerle, taklit ve tağşiş ile tüketicilerin yanıltılmasının önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Böylelikle, fermente süt ürünleri piyasasında daha şeffaf ve güvenilir bir ortamın oluşturulması amaçlanmaktadır.

Editör: Haber Merkezi