“Enflasyonu Yüzde 2’lik Hedefimize Düşürme Konusunda Kararlıyız”

Ekonominin ikili görevler yönünde gözle görülür bir ilerleme kaydettiğini ve enflasyonun oldukça soğuduğunu ve işgücünün hâlâ oldukça sağlam olduğunu söyleyen Başkan Powell, “Enflasyon hâlâ çok yüksek ve enflasyonu düşürme yönünde süregelen ilerleme ve ileriye dönük patika belirsizliğini koruyor. Enflasyonu yüzde 2’lik hedefimize düşürme konusunda kararlıyız. Fiyat istikrarının sağlanması, herkese fayda sağlayan güçlü bir işgücü piyasasının olmazsa olmazıdır” dedi.

Wallstreet“Arz Ve Talep Dengesi İyileşmiş Durumda”

Kısıtlayıcı para politikasının ekonomik faaliyet ve enflasyon üzerinde aşağı yönlü baskıya neden olduğunu ve işgücü piyasasındaki sıkılaşmanın azaldığını ve enflasyondaki ilerlemenin devam ettiğini açıklayan Başkan Powell, “Son indikatörler ekonomik faaliyetin istikrarlı bir hızda genişlediğini gösteriyor. Ekonomik projeksiyonlar özetinde, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) katılımcıları genel olarak Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) büyümesinin geçen yıla göre yavaşlayacağını öngörüyor; bu yıl için yüzde 2,1 ve önümüzdeki iki yıl için yüzde 2’lik bir büyüme bekleniyor. Katılımcılar, aralık ayından bu yana büyüme beklentilerini revize ediyor ve bu da işgücü arzı tarafında gelen güçlü verileri yansıtıyor. İşgücü görece sıkı kalmaya devam etse de arz ve talep dengesi iyileşmiş durumda. FOMC katılımcıları işgücü piyasasındaki dengelenmenin devam etmesiyle enflasyon üzerinde yukarı yönlü baskının azalacağını öngörüyor” şeklinde konuştu.

“Hedef Aralığını Düşürmenin Uygun Olmayacağına İnanıyor”

Faiz oranlarına yönelik mevcut hedef aralığını bir süre daha sabit tutmanın uygun olacağını düşündüklerini söyleyen Başkan Powell, “Politikayı gevşetmek için gecikirsek bunun ekonomik faaliyet ve istihdama zarar verebileceğini de biliyoruz. Bu nedenle ileriye dönük olarak komite yeni verileri, değişen görünümü ve risk dengelerini değerlendirmeye devam edecek. Komite, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde hedefimize yaklaştığından emin olana kadar hedef aralığını düşürmenin uygun olmayacağına inanıyor” ifadelerini kullandı.

Emekliye Destek Müjdesi! Çalışmalar Hızlandırıldı Emekliye Destek Müjdesi! Çalışmalar Hızlandırıldı

12 Haziran

Editör: Durmuş Özke