Milyonlarca kiracıyı ve ev sahibini ilgilendiren, kira fiyatlarındaki zammı yüzde 25 ile sınırlayan uygulama ile ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan açıklama geldi.

Fahiş fiyat artışlarını önlemek için kira fiyatlarına getirilen yüzde 25 sınırı ile ilgili açıklama yapan Bakan Tunç, 1 Temmuz’da sona erecek düzenlemenin uzatılmayacağını duyurdu.

tv100 yayınına konuk olan Tunç, "Temmuz itibarıyla sona ermiş olacak tabii bir anda fahiş artış olmaması için kanun koyucunun takdiri söz konusu oldu." dedi.

Bakan Tunç’tan Açıklama1

Temel Karamollaoğlu, Genel Başkanlığı Bırakıyor Temel Karamollaoğlu, Genel Başkanlığı Bırakıyor

Tunç 1 Eylül'den beri kira davalarında arabulucuk dönemini başlattıklarının altını çizdi, 1 Temmuz sonrasına ilişkin "Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak" yorumunu yaptı.

Tunç "Kiralarda fahiş kira artışı nedeniyle mağduriyet oluşmaması için TBMM’de yüzde 25’le sınırlandırıldı. Sonrasında yine bu artışla ilgili endişeler devam etti ve 1 yıl daha uzatıldı. Temmuz itibarıyla sona ermiş olacak tabii bir anda fahiş artış olmaması için kanun koyucunun takdiri söz konusu oldu. 1 Eylül’den itibaren kira davalarında arabuluculuk dönemini başlattık. Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Editör: Hatice İçke