Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken yapmış olduğu açıklamalarda, evlenmenin maliyetinin 500 bin TL olduğunu ve düğünlerde takılan takıların bu ücreti karşılamadığını belirtti. Döviz kurlarındaki artış ve yüksek enflasyonun, tüm ürün ve hizmetlerde fiyatları önemli ölçüde yükselttiğini ifade eden Palandöken, altın fiyatlarının son bir yılda yüzde 100’e yakın artış gösterdiğini vurguladı.

Fiyatları Görenler Evliliği Erteliyor

Geçmişte düğün masraflarının düğünde takılan altınla karşılanabildiğini söyleyen Palandöken, şimdi ise evlenecek çiftler hesaplama yaptıklarında bu fiyatları karşılayamadıklarını gördüklerini söyledi. Düğün salonu kiraları ve beyaz eşya fiyatlarındaki artışlar da gençlerin evlilik planlarını ertelemesine neden olabiliyor.

TESK Başkanı Palandöken, devletin gençlere evlilik için destek olduğunu fakat bu desteklerin de ekonomi karşısında yetersiz kaldığından bahsetti. Devletin Fazlasının yapılması gerektiğini beliten Palandöken, özellikle sıfır faizli destek kredilerinden tüm çiftlerin yararlanabilmesi çağrısında bulunarak, bu desteklerin hem bireysel hem de ekonomik anlamda büyük önem taşıyacağını ifade etti.

Emekli Kök Maaş Zammı Ne Zaman Yapılacak? Emekli Kök Maaş Zammı Ne Zaman Yapılacak?

Palandöken, bu yıl dünya evine girecek gençlerin mağdur olmaması adına firmaların yeni evlenecek çiftlere yönelik kampanya ve indirimler yapması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, alışveriş yapacak vatandaşların memnuniyet ve güvenliği açısından tanıdıkları ve güvendikleri esnafları tercih etmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Kaynak: Haber Merkezi