Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile devlet tarafından verilecek hibe para desteklerinin artışına gidilmişti. Son günlerde enflasyon yükselişi sebebiyle sosyal yardımlarda artışa gidildi. Devlet tarafından hibe para ve sosyal yardım destek ödemesi paketlerinde en çok talep görenlerin başında yer alan barınma yardımları da bu kapsamda güncellenirken başvuru ekranı da açıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru ile yeni hibe rakamları açıklandı.

Ev Tadilat ve Onarım Yardımını Kimler Alabilir? Başvuru Şartları Nelerdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından verilen barınma yardımları arasında yer almakta olan Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında tadilat desteği muhtaçlık sınırının altında yaşamını sürdüren kişilere verilmektedir.

Denizli'yi Dolu Vurdu! Ekili Araziler Hasar Gördü! Denizli'yi Dolu Vurdu! Ekili Araziler Hasar Gördü!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından verilen barınma yardımı, 3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaçlık sınırının altında olan ve sağlıklı barınma şartlarına haiz konutu bulunmayan, en az son bir yıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sorumlu olduğu yerleşim yerinde fiilen yaşayan, nafaka yükümlülüğüne haiz akrabası bulunmayan kişiler yararlanabilmektedir. Bu şartları yerine getiren kişilere devlet tadilat desteği hibe ediyor. Basit ev onarımlarında 35 bin TL'ye kadar nakit para desteğini geri ödemesiz olarak verilmektedir. Orta düzey ev onarımlarında 70 bin TL'ye kadar nakit para desteğini geri ödemesiz olarak verilmektedir. Kapsamlı ev onarımlarında 100 bin TL'ye kadar nakit para desteğini geri ödemesiz yani hibe para yardımı olarak verilmektedir.

Evini Tadilat Yaptıracaklara Müjde! Geri Ödemesiz Destek!
Editör: Haber Merkezi