Et fiyatlarına gelen zamlardan sonra vatandaşlar güncel fiyat sorgulamalarına başlamışken, Konya’daki bir esnaf 3 gün geçerli olacak bir yüzde 50 indirim kampanyası başlattı.  

Et Fiyatlarina Gelen Zamlara Inat Konyadaki Bir Kasap Yuzde 50 Indirim Yapti

ET FİYATLARINA NE KADAR ZAM GELDİ? 

Uçak yolculukları için yeni karar: Bunu yaptırmayan artık binemeyecek Uçak yolculukları için yeni karar: Bunu yaptırmayan artık binemeyecek

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Et ve Süt Kurumu, et satış fiyatlarına yüzde 25 zam yaptı. Bu sabahtan itibaren geçerli olan zamlı fiyatlara göre kıymanın kilosu 229 TL olurken, kuşbaşı fiyatı ise 259 TL oldu. Kasaplarda kıyma ve kuşbaşı etin kilosu 650 TL’yi buldu.  

Ulusal Kırmızı Et Konseyi verilerine göre Nisan ayının ilk haftasında, karkas yağsız dana eti fiyatı 364 TL olurken, kuzu eti fiyatı ise 415 TL oldu.  

Et Fiyatlarina Gelen Zamlara Inat Konyadaki Bir Kasap Yuzde 50 Indirim Yapti1

Son zamlardan sonra dana eti bir yılda yüzde 83.4 zamlanmış oldu. Kuzu etinde ise zam bir yılda yüzde 118’i buldu. Fiyatlardaki bu artış, tezgaha yaklaşık yüzde 100 oranında yansıdı.  

Ocak ayında bir markette kilogram fiyatı 439 TL olan dana pirzola antrikotun fiyatı yüzde 68 zamla 739 TL’ye çıktı. Kuzu kuşbaşı fiyatı ise güncel olarak 765 TL’ye ulaştı. Dana incik ocak ayında 359.9 TL’den satılırken, Nisan itibarıyla yüzde 47 zamla 529 TL oldu. 

Et Fiyatlarina Gelen Zamlara Inat Konyadaki Bir Kasap Yuzde 50 Indirim Yapti2

PATRON ÇILDIRDI! 

Konya’da bulunan bir kasap ise tüm zamlara rağmen dev bir indirim kampanyası başlattı. Çok sayıda şubesi olan kasap, et fiyatlarına kampanya yaptı. Müşterilerinden ve vatandaştan büyük takdir toplayan marka, piyasadan neredeyse yüzde 50 uyguna satışlarını 3 gün boyunca sürdürecek.