Karekodlu plakalar, araç ve sahibiyle ilgili bilgilere daha hızlı erişimi mümkün kılıyor. Seri numarası, üretim tarihi gibi güncel bilgiler, 15x15 mm ebadında olan karekod üzerinden kolayca alınabilecek. Bu sayede, araç alım-satımı, kayıp plaka durumları gibi durumlarda işlemler daha hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

Eski Plakalar Değişecek Mi ? Plakalarda QR Kod Dönemi

Doları olan üzülecek: Kurda yıllar sonra bir ilk yaşandı Doları olan üzülecek: Kurda yıllar sonra bir ilk yaşandı

Karekodlu plakaları noterden basım belgesi olan yerler ve Şoförler Odaları temin edebilecek. Plakada bulunan il kodu ile harflerin arasında yer alacak karekod, 12 haneli bir seri numarasıyla birlikte gelerek, plakaların güvenliğini artıracak.

Önemli bir detay da mevcut plakalara olan etkisi. Düzenleme, sadece yeni plakaları kapsamakta olup, mevcut plakaların değiştirilmesini zorunlu kılınmayacak.

Eski Plakalar Değişecek Mi ? Plakalarda QR Kod Dönemi

Düzenlemenin bir diğer amacı ise sahte ve modifiye edilmiş plakaları engellemek. Özellikle APP (Avrupa Press Plaka) olarak bilinen modifiye plakaların yasak olduğunu hatırlatmak önemli. Bu plakaların kullanımı 2017 yılından beri yasal değil ve TÜVTÜRK muayenelerinden geçemiyor. APP plakalar, karakter ve rakamların standart dışına çıkması nedeniyle para cezası ile karşılaşabilecekler. Bu plakaların kullanımı, sürücülerin dikkat etmeleri gereken bir konu olarak öne çıkıyor.

Eski Plakalar Değişecek Mi ? Plakalarda QR Kod Dönemi

Editör: Haber Merkezi