Özgür Özel’den Şeniz Doğan’a Övgü Dolu Sözler! Özgür Özel’den Şeniz Doğan’a Övgü Dolu Sözler!

Okulun yanındaki metruk bina öğrenciler için tehlike oluşturuyor.

Karabedirler ilkokul ve ortaokulunun yanındaki boş evden kopan parça ve kiremitler bahçede oynayan çocuklar için tehlike saçıyor. Veliler ve muhtar, zaman zaman kiremit parçalarının okul bahçesine düştüğü binanın yıkılmasını istiyor.

Yaklaşık 100 öğrencinin eğitim gördüğü Karabedirler Mahallesi okulunun yanında bulunan boş bina öğrencilerin korkulu rüyası oldu. Yıllardır boş durumda bulanan binandan kopan beton parçaları ile kiremitlerin okul bahçesine düştüğünü belirten muhtar Aşkın Kabak, “binanın yıkım kararı çıktı ama belediyeden henüz gelen yok. Bina çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor” dedi. Bina ile ilgili yıkım kararı için kaymakamlık ve belediyeden yardım talep ettiğini belirten muhtar Aşkın Kabak “gerekli prosedürleri tamamladık ve binanın yıkım kararını aldırdık buna rağmen bina yıkılmadı. Okullar açılmadan önce bu işi halletmelerini istedik ama şimdi belediyede muhatap bulamıyoruz” dedi.

Okuldaki tehlike ile ilgili olarak artan şikayetleri yerinde inceleyen CHP Grup Başkanvekili Semih Dere, sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirterek “okul bahçesine düşen kiremit ve beton parçaları ciddi bir tehlike oluşturuyor. Muhtarımızın ifadesiyle defalarca belediyemize iletilmesine ve gerekli prosedürlerin tamamlanmasına rağmen halen bu binadan düşen parçalara tedbir alınmaması büyük ihmalkarlık” dedi.

Binanın okula çok yakın olması ve düşen parçaların okul bahçesine düşmesinin olayın ciddiyetini gözler önüne serdiğini ifade eden Dere “okulumuzda yaklaşık 100 öğrencimiz, öğretmen ve görevli personelimiz var. Bu çocuklar her teneffüs bahçeye çıkarak oyun oynuyor. Yan tarafta da sürekli parçalanan ve parçaları okul bahçesine düşen bir metruk bina var. Burada güvenlikten ve sağlıklı eğitimden, sağlıklı bir okul ortamından bahsetmek mümkün değil. Yaşanan gecikmenin ve ihmalin bir an önce giderilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin daha güvenli şekilde ders işlemesine, okul bahçesinde daha güvenli şekilde vakit geçirmesine yardımcı olacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi