Başkan ‘önceki başkanların isimlerini verelim’ önerisi verdi, muhalefet “geçen ay neden acele ettik” diye tepki gösterdi.

Eylül ayı meclis toplantısında alınan karardan sonra Ekim ayı Meclisine ‘daha önce görev yapan başkanların isimlerinin parklara verilmesi’ teklifi gelince CHP’li Semih Dere ile Başkan Niyazi Vural arasında gerginlik yaşandı.

Ekim ayı meclis toplantısına ek gündem maddesi olarak gelen “Kasaba ve Çivril’de görev yapan önceki Belediye Başkanlarının isimlerinin parklara verilmesi” gündem maddesi muhalefet ve Başkan Niyazi Vural’ı karşı karşıya getirdi. Söz alarak gündem maddesi hakkında konuşan CHP Grup Başkanvekili Semih Dere “bir önceki toplantıda isimler verildiğinde sizleri ikaz etmiştik. ‘Başka belediye başkanın adı verildi mi verilmedi mi?’ diye. Sizde ‘arkadaşlar çalışma yaptı üç belediye başkanının ismi verilmemiş, başka bir eksik yok’ dediniz. Şimdi neden böyle bir gündem hasıl oluyor?” diye sordu.

Semih Dere’ye cevap veren Başkan Niyazi Vural kasaba olan yerleşim yerlerinde görev yapan başkanların dahil edildiğini belirterek “Büyükşehir Belediyesi olmadan önce dokuz belde belediyemiz vardı ve buralarda görev yapan belediye başkanları vardı. Bu başkanların ve ilçe merkezinde görev yapan belediye başkanlarımızın isimlerinin verilmesi ile ilgili bir gündem maddesi” diyerek cevap vererek gündem maddesinin gündeme alınmasını oylamak istedi.

Başkan Vural’ın oylamaya geçmesi üzerine tekrar söz alan Semih Dere “sorumu tekrarlıyorum başkan” diyerek soruyu tekrar sormak istedi. Semih Dere’nin sözünü kesen Başkan Niyazi Vural “sorunuzun cevabını verdim. Siz nasıl işinize geliyorsa öyle değerlendiriyorsunuz” dedi.

Semih Dere Başkan Niyazi Vural’ın sözünü tamamlamasının ardından sorusunu tekrarlayarak “sorum basit. Çivril Merkezde Belediye Başkanlığı yapmış, daha önceki belediye başkanlarımızın isimleri verilmiş mi verilmemiş mi diye size soru sordum. Siz de diğerleri verilmiş, arkadaşlarımız bunun üzerine çalışma yaptı dediniz. Şimdi tekrar Çivril merkezinde, Belediye Başkanlığı yapmış birilerinin ismini parklara verilmesi için gündeme alıyorsunuz” dedi.

Denizli'de Nüfusun Önemli Bir Kısmını Gençler Oluşturuyor Denizli'de Nüfusun Önemli Bir Kısmını Gençler Oluşturuyor

Semih Dere’nin sorusuna cevap veren Başkan Niyazi Vural “unutmuş olabiliriz. Unutmak en doğal insani şey” diyerek cevap verdi.

Konuşmaların ardından önergenin gündeme alınması oylandı. Önerge oy çokluğu ile kabul edilirken CHP Grup Başkanvekili Semih Dere ile Meclis Başkanı Niyazi Vural’ın tartışması meclise damga vurdu.

Editör: Haber Merkezi