Seçime girecek olan Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu adına Başkanlık sürecine giren Prof. Dr. Soner Haldenbilen, basın toplantısı gerçekleştirdi. 10 Şubat 2024 tarihinde Nihat Zeybekci Kongre Merkezi Fatma Yıldız salonundaki genel kurul gerçekleşecek. 11 Şubat’ta ise TMMOB İMO Denizli Şubesi’nde olan oy işlemi için tüm üyeleri mesleğe ve odaya sahip çıkmaya davet etti. Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleşen basın açıklamasınna katılan mevcut Başkan Nigar Hüyük, Soner Haldenbilen’i desteklediğini açıkladı. Hüyük, “Artık yerimizi gençlere devretmenin vakti geldi” dedi.

Eski Başkandan Yeni Başkana Tam Destek!

Prof. Dr. Soner Haldenbilen, “TMMOB İMO Denizli Şubesini yaklaşan 17. Genel Kurul Toplantımız için Çağdaş Mühendisler Grubu adına aday tanıtımı ve bilgilendirme toplantımıza şeref verdiniz.” Diyerek basın toplantısı açılışını gerçekleştirdi.

Aday Haldenbilen, “Şubemizin 17. Genel kurulu 20-21 Ocak 2024 çoğunluklu, 10-11 Şubat çoğunluk aranmadan gerçekleşecektir.

Gücünü üyelerinden alan ve üyelerine güç katan katılımcı bir yönetim anlayışı ile çağdaş mühendisler grubu adına sizlerle paylaştığımız listede yer alan arkadaşlarımızla birlikte 17. Dönemde göreve talip oluyoruz.

2020 yılında başlayan ve 2022 yılında sona eren pandemi, 2024 yılının başında yaşadığımız terör olayları ve şehitlerimiz, yıldönümü yaklaşan 6 Şubat Maraş depremi, yaklaşan yerel seçimler ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların gölgesinde içimiz buruk bir şekilde mesleki sorumluluklarımızdan kaçmadan, ulusal değerlerimize sahip çıkarak mesleğimizin evrensel değerleri ışığında önce meslektaşlarımıza, sonra şehrimize ve ülkemize katkı sağlamak amacındayız.

Bu amaca ulaşmak için 20. YY’da sona eren temsili demokrasi anlayışından uzaklaşıp katılımcı bir demokrasi anlayışı ile zor bir dönemden geçen meslektaşlarımızın ilgi ve desteğini odamıza yönlendirmek ve onların desteğini alarak mesleğimize olan ilginin saygınlığın arttırılmasını hedeflemekteyiz.

Şimdi sizlere 17. Dönem Olağan Genel Kurulumuzda çağdaş mühendisler grubu olarak asil yönetim kurulu ve delege listemizi paylaşmak istiyorum. Bu dönemde mesleğimiz için hizmet etmeye gönüllü olan ve görev alan arkadaşlarıma öncelikle huzurlarınızda teşekkür etmek isterim. Bugün bizleri yalnız bırakmayan ve odamıza gönül vermiş meslektaşlarıma da ayrıca şükranlarımı sunarım.” dedi.

Eski Başkandan Yeni Başkana Tam Destek!

Haldenbilen Yönetim Kurulu’nu Açıkladı

Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu Başkan Adayı olarak seçime girecek olan Soner Haldenbilen, yönetim kurulunu da tanıttı.

Asil Yönetimde, Soner Haldenbilen, Burcu Kural Kalaycı, Ahmet Tanrıkulu, Mehmet Tolga Buruk, Oğuzhan Ozansoy, Enes Er, Sait Yiğit; Asil Delegeler ise Bayram Tanık Çaycı, İ. Atakan Demirhan, İzzet Şekerci, Zeynep Karaıslı Asar, Soner Haldenbilen, Eray Kara, Mustafa Ulu, Gönenç Keser Acar, Erhan Derici, Erman Besli olarak açıklandı.

Haksız Rekabet Önlenecek

Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu Başkan Adayı olan Prof. Dr. Soner Haldenbilen, kısa dönemde yapmayı planladıkları çalışmaları listeledi. Listedeki maddeleri;

•        Şantiye şefliği,

•        Projeci üyelerimizin güçlendirme konusunda eğitim ve belgelendirilmesi,

•        Haksız rekabetin önlenmeye çalışılması,

•        Yapı denetimde çalışan meslektaşlarımızın sorunları,

Denizlililer Ayık Kafayla Yapılanları Unutmadı! Denizlililer Ayık Kafayla Yapılanları Unutmadı!

•        İş güvenliği uzmanlığı,

•        Yerel yönetim adayları için İMO adına ulaşım, mevcut yapı stoğu, içme suyu ve su kaynaklarımız, çevre ve enerji alanlarında tespit ve önerilerimizi rapor olarak sunmak,

•        Katılımcılığı arttırmaya yönelik projeler geliştirmek, şeklinde sıraladı.

Editör: Haber Merkezi