Diyarbakır'ın Şehitlik semtinde şok edici bir olay yaşandı. 27 yaşındaki Yazgül Ç., iddiaya göre kocası Mahmut Ç. tarafından kolundaki 4 bilezik için kolonya dökülerek yakıldı. Çıplak bir şekilde komşularının evine sığınan genç kadın, yardım çığlıklarıyla komşularından yardım istedi. Olayın ardından polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Mahmut Ç. ve iddiaya göre olaya yardım ettiği ileri sürülen kardeşi Ahmet Ç.'nin duruşmaları Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

"4 Tane Burma Bileziğimi Benden Zorla Aldılar"

Olaydan sonra yanık tedavine alınan ve tedavisi tamamlanan Yazgül Ç., “Duş alıp banyodan çıkınca evde kayınbiraderimi gördüm. Uyuşturucu işiyle uğraştığı için evime gelmesini istemiyordum. Eşime ‘Bunun ne işi var burada’ diye sorunca eşim saçımdan sürükleyerek beni oturma odasına götürdü. Ütüyü fişe takıp bacağıma bastırdı. Kaçmak isterken bu kez kayınbiraderim saçımdan beni yakalayıp yere düşürüp üzerime kolonya döküp yaktı. Can havliyle komşumuzun evine sığındım. O da üzerime su dökerek beni söndürmeye çalıştı. Bu sırada kocam ve kardeşi beni zorla evden çıkarmak istedi. Ben de kapıyı kilitleyip pencereden yardım istedim. Olay günü evimize 2 kilo uyuşturucu getirmişlerdi. Evdeki 4 tane burma bileziğimi benden zorla aldılar. Beni yakmalarının nedeni eve uyuşturucu getirmelerine karşı çıktığım içindir. Beni halen tehdit edip davadan vazgeçirmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

Eşini Kolonya Döküp Yakan Cani Hakim Karşısına Çıktı!

"Kendimi De Seni De Yakarım"

Sanık koltuğundaki koca Mahmut Ç., “Eşim onu aldattığımı düşündüğü için kıskançlık krizine girince tartıştık. Bana ‘Kendimi de seni de yakarım’ dedi. Birden kolonya döküp kendini yaktı. Onu söndürmeye çalışırken benim de kolum yandı. Eşim çıplak halde kaçmaya çalıştı. Ben de o halde çıkmasına engel olmak istedim. Karşı komşunun kapısını çaldı ve kapı açılınca içeri girip kapıyı arkadan kapattı. Kardeşim Ahmet bizde değildi. Kendisiyle görüşmüyoruz. Ütüyle eşimin bacağını yaktığımız iddiaları da yalandır” ifadelerini kullandı.

"Kapıyı Kapatarak Pencereden Yardım İstedi"

Yazgül Ç.'nin sığındığı evin sahibi olan Abdurrahim K. tanık olarak duruşmaya katıldı. Merdivende çıplak e vücudu yanık şekilde Yazgül Ç.'yi gördüğünü belirterek, “Aşağı inmeye çalışırken kocası da onu eve çekmeye çalışıyordu. Yazgül hanım bu sırada benim evime girdi ve kapıyı kapatarak pencereden yardım istedi. Kocası da evine geri gitti. Ben kocasını sakinleştirmek için evlerine gittiğimde yalnızdı ve banyoda yanan havluyu söndürmeye çalışıyordu” dedi.

Denizlili Kadın Marmaris’te Öldürüldü Denizlili Kadın Marmaris’te Öldürüldü

Vücudunun Her Yerinde Yanıklar Var

Mahkeme, kadının çıplak bir şekilde komşusunun evine sığındıktan sonra evin penceresinden yardım çığlıkları attığını ve çevredeki insanların ihbarıyla eve gelen polislerin kadını hastaneye kaldırdığını belirtti.

Kadının bel üstünden yüzüne kadar olan vücudunda yanıklar oluştuğunu ifade eden mahkeme, Dicle Üniversitesi yanık ünitesinde tedavi gördüğünü açıkladı. Alınan doktor raporuna göre, kadının yüz, kol, kulak, el ve göğüs bölgelerinde basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek derecede yanıklar tespit edildiği ve hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Ayrıca, yüzünde kalıcı izler bırakacak şekilde yaralandığı da belirtilerek, sanığın işlediği suçun yaralama suçu olmadığı, bunun yerine eşini kasten öldürmeye teşebbüs suçunu oluşturduğu vurgulandı.

Ceza 18 Yıla İndirildi

Mahkeme, sanık kocanın eline geçirdiği kızgın ütü ile eşini yakmak istediği, kadının korku ve panikle evden kaçmaya çalışırken yere düşürdükten sonra kolonya dökerek vücudunu ateşe verdiği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına oy birliğiyle karar verdi.

Ancak suçun teşebbüs aşamasında kalması sebebiyle cezayı daha sonra 18 yıla indirip, sanığın hükmen tutukluluk halinin devamına karar verdi. Kardeşi Ahmet Ç. ise delil yetersizliğinden dolayı beraat etti.

Editör: Haber Merkezi