Çivril Sundurlu Mahallesinde 4 aydır köy kahvehanesi işleten Bahar Özel verdiği kaliteli hizmetle erkek meslektaşlarına taş çıkarıyor.

ERKEK MESLEKTAŞLARINA TAŞ ÇIKARIYOR

Çivril Sundurlu Mahallesinde kahvehane işleten Bahar Özel, azmiyle kadın girişimcilere örnek oluyor. Kahvehane işleten Bahar Özel, eşinin işsiz olduğunu belirterek, “30 yaşındayım. 9 yıllık evliyim ve üç çocuk annesiyim. Aslen Denizliliyim, Çivril Sundurlu Mahallesine gelin geldim. 4-5 aydır burayı işletiyorum. Daha önce eşimin de benim de işimiz yoktu. Böyle bir fikir gelince aklıma ocağın başına geçtim. Eşim ilk başta istemedi. Şeker Bayramından önce başladım. Sıkışınca eşim kahvehaneyi kapatıp gitti. “Ben çalışmayacağım.” dedi. Ben de anahtarı bana ver ben çalıştıracağım dedim. Bir baktım ertesi gün tekrar gelmiş. Artık birlikte çalıştırıyoruz. Kadının gücü erkeği yendi.” dedi.

ERKEK MESLEKTAŞLARINA TAŞ ÇIKARIYOR

Nisan ayından itibaren kahvehane işletmeye başladığını anlatan Bahar Özel, Önceden kahvehanenin yolundan geçemediğini ifade ederek, “Ben kahvehanenin yolundan geçemezdim, utanırdım. Ama başarınca oluyor. Herkes de başarabilir. Çalışmak ayıp değil. Çalıştıktan sonra her şeyin üstesinden gelinebiliyor. Ben buna inandım.” diye konuştu.

Bu mesleği yaparken kadınların neler yapabileceklerini göstermek istediğini belirten Bahar; “Aslında bir nevi ders bu. Bütün kadınların işsiz kalmamaları için, örnek olsun diye başlattım bu işi. Kimse kocasına ve erkeklere güvenmeyip kendi işini nasıl başardığına örnek olmak istedim. Kadınların erkeklerden daha çok çalışması gerekiyor. İlk zamanlarda çocuklarla çok zorlandım. Öğlenleri burada birlikte yemek yiyoruz. Sağ olsun kayınvalidem var. O da çocuklarla ilgileniyor. Ben burada olunca onlarda buradan çıkmak istemiyorlar. Elimden geldiği kadar onlara vakit ayırmaya çalışıyorum.” diye konuştu.

Kahvehanede argo sözcüklerin artık olmadığını aktaran Özel, “Bir bayan olunca kahvehanedeki erkeklerde davranışlarına dikkat ediyorlar. Konuşmaları, kelimeleri ve düzeldi. Modernleştiler. Ben onların bir nevi kızları oldum artık. Yani hiç zorlanmıyorum. Sağ olsunlar bayan olduğum için saygı da gösteriyorlar. Örnek bir davranış oldu. Benim için de erkekler içinde.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi