Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. 

Buna göre enflasyon, şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 4.53 artış gösterdi, yıllık bazda ise yüzde 67.07'ye çıktı. Enflasyon, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11.54, on iki aylık ortalamalara göre yüzde 55.91 olarak gerçekleşti. 

Koç ailesinin sakladığı sır ortaya çıktı: 71 yıldır kimse bilmiyordu Koç ailesinin sakladığı sır ortaya çıktı: 71 yıldır kimse bilmiyordu

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 43.44 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 94.78 ile lokanta ve oteller oldu. 

En Yüksek Artış Eğitimde  

Ana harcama grupları itibarıyla 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde 0,20 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 12.76 ile eğitim oldu. 

ENAG: Yıllık Enflasyon Yüzde 121.98 

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) da, şubat ayına ilişkin enflasyon istatistiklerini açıkladı.  

ENAG verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) şubat ayında yüzde 4,32 arttı. Enflasyonun son 12 aylık artışı da yüzde 121,98 olarak gerçekleşti. 

G Hzy8R2 Xk A A6Bge

Denizli Vekili Karaca’dan Enflasyon Tepkisi  

Açıklanan enflasyon rakamlarına karşı Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Başkanvekili ve bir açıklamada bulundu. Vekil Karaca açıklamasında, “Şubat ayı enflasyonu açıklandı. TÜİK: %4.54 ENAG: % 4.32 Son 15 ayın en yüksek enflasyonu mayıs ayında yaşanırken enflasyonun zirve yapacağı yerde yine başka baharda kalacak. Bu iktidarın beslediği enflasyon canavarı vatandaşın cebinden çalmaya devam ederken fatura yine emekliye, emekçiye, dar gelirliye kesilecek" ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli