Gaz Dağıtım şirketi Enerya’nın, Çivril’deki faaliyetlerini Belediyede ve haftada bir gün sürdürmesinin anlaşılmaz bir durum olduğunu belirten Eren “7 BİN abonesi bulunan Enerya, halen Çivril’de bir hizmet bürosu açmadan belediyenin merdiven boşluğunda, haftada bir gün hizmet vermeye çalışıyor” dedi.

2023 yılının son meclis toplantısında gündem dışı konuşan İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye meclis üyesi ve İYİ Parti İlçe Başkanı Koray Eren gaz dağıtım şirketi Enerya’nın Çivril’de hizmet büro ve biriminin olmamasını eleştirdi. Dağıtım şirketinin devam ettirdiği uygulama ile Çivril ve Çivril halkını yok saydığını belirten Eren “doğalgaz hat çalışması başlarken kolaylık olsun diye Belediye hizmet binamızda merdiven altında hizmet vermeye başlayan Enerya, aradan geçen 2 yıla ve abone sayısının 7 BİN den fazla olmasına rağmen halen aynı şekilde devam etmeye çalışıyor. Haftada bir gün Çivril’e gelen ekip, mesainin büyük bir bölümünü Çivril’e gelmek ve gitmek için yolda geçirdiği için verimli bir çalışma ortaya koyamıyor. Bunun yanında Çivril’de ki merdiven altı ofiste sadece belli hizmetler verildiği için çoğu abone Denizli’ye gitmek zorunda kalıyor” dedi.

İşyeri aboneliği ve abonelik iptalinin Çivril’den yapılmadığını belirten Koray Eren “Çivril’de sadece evlere abonelik işlemi yapılabiliyor. Çivril’de ki büro geçici olduğu için işyerine doğalgaz aboneliği almak isteyenler Denizli’ye gitmek zorunda. Bunun yanında kiracı konumunda olup evini değiştirenlerde abonelik iptali için Denizli’ye gitmrk zorunda. Belki şimdilerde bunun önemi anlaşılmıyor ama Çivril’e gelen giden memur sayısı ev değiştiren kiracı sayısı ya da yeni açılan işyerlerinin artması ile Denizli’ye gelen giden sayısı artacak. Bu sorun bir an önce çözülmeli Enerya’nın Çivril’de hatırı sayılı bir abonesi ve müşterisi var. Bu müşteri ve abonelerine kendi bürosunda ve tama donanımlı hizmet vermesi gerekir” dedi.  

Merdiven Altı Yer Uygun Değil

Belediyenin bu konuda Enerya ile iletişime geçmesi gerektiğini belirten Eren “Belediye Enerya’ya tahsis ettiği yeri kapatmalı ve Enerya’ya tam donanımlı ve Çivril’deki taleplere hizmet verecek şekilde bir ofis açması konusunda görüş bildirmeli ve baskı yapmalı. Ücretsiz diye merdiven altında hizmet birimi Enerya gibi bir şirkete yakışmıyor. Enerya tüm Çivril’i abone yapsa abone sayısını 7 Bin’den 17 bine çıkarsa anlaşılan merdiven altı yerde Çivrillilere yarım yamalak hizmet etmeye çalışacak” dedi.

Koray Eren’in konuyla ilgili konuşması ile ilgili olarak Başkan Vural ilgili birimlere talimat vererek konunun incelenmesi ve çözüm üretilmesi talimatı verdi.

Kredi Kartı Borcu Olanlar Dikkat! Büyük Çöküş Kapıda! Kredi Kartı Borcu Olanlar Dikkat! Büyük Çöküş Kapıda!
Editör: Haber Merkezi