TGRT Haber’de canlı yayına katılan gazeteci Cem Küçük, emeklilere yönelik kötü haberleri paylaştı. Mayıs ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, Temmuz ayında yapılacak maaş zammının emekliler için yeterli olmayabileceğini belirtti. TÜİK verilerine göre, yıllık enflasyon yüzde 75,45 olarak açıklandı ve bu, emeklilerin alım gücünü ciddi şekilde etkiliyor. Küçük, döviz ve akaryakıt fiyatlarının sabit kalmasına rağmen, gıda fiyatlarındaki artışların emeklilerin maaşlarını erittiğini vurguladı.

Emekliler 10 bin TL maaş ile ay sonunu nasıl getireceğini kara kara düşünmeye devam ediyor. Mayıs ayı enflasyonun açıklanmasıyla birlikte Temmuz ayında yapılacak zamma bir adım daha yaklaşıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) Mayıs ayı enflasyonunu aylık olarak 3,37, yıllık ise yüzde 75,45 olarak açıkladı. Bu verilerle beraber enflasyon Mayıs ayı itibariyle zirve yapmış oldu.

Temmuz ayında emeklilerin maaşına yansıtılacak olacak enflasyon farkı böylece 5. ayında yüzde 22.71 olarak ortaya çıktı. Haziran ayı enflasyonunun belli olmasıyla birlikte Temmuz ayında maaşlara yansıtılacak fark ortaya çıkacak.

Araç sahipleri aman dikkat: 31 Ağustos sonrası zorunlu olacak Araç sahipleri aman dikkat: 31 Ağustos sonrası zorunlu olacak

Emeklilerle ilgili hesaplamalar devam ederken Gazeteci Cem Küçük, TGRT Haber'deki yayınında emekli ve memurlar hakkında konuştu. Cem Küçük canlı yayında piyasalardaki zamların devam ettiğini belirterek ortaya çıkan tabloya isyan etti.

Gazeteci Cem Küçük, dolar ve akaryakıt fiyatlarının sabit kaldığını iddia ederek buna rağmen gıda fiyatlarına zam yapıldığını aktardı. Konuya ilişkin açıklama yapan Küçük, "Döviz, akaryakıt ve elektrik yerinde sayıyor ancak bayram öncesi etiketleri şişiren fırsatçı, emekli ve memurun Temmuz zammına da göz dikti" ifadelerini kullandı.

Zamların gerekçesini anlayamadığını aktaran Cem Küçük, altının bir yıldır aynı seviyede durduğunu, döviz aynı olduğunu ve doğalgaza zam gelmediğini belirterek şunları söyledi:

“Hatta bu Mayıs ayına kadar mutfak ve banyoda kullanılan doğalgazın 25 metreküpünü devlet ödüyordu. Bu yapılan zamları anlamak mümkün değil. Döviz 40 TL olsa her şeye zam gelse anlaşılır ama bir yıldır da belli şeyler sabit duruyor. Ancak her şeye zam gelmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.”

Kaynak: HABER MERKEZİ