Katıldığı bir canlı yayında konuşan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, 36 gün kalan yerel seçimleri işaret etti. Seçim günleri yakın olduğundan emekliler yeniden gündeme geldi ve maaşlarına yüzde 49,25’lik zam sonrası emekli aylıklarına seyyanen zam ve 3 bin lira olarak belirlenen bayram ikramiyesinde artış yapılacağı haberleri konuşulmaya başlandı.

Bir televizyon programında konuşan SGK Uzmanı Erdursun, seçim öncesi emekli maaşlarında seyyanen artış olabileceğini iddia etti. Erdursun, ekonomi yönetiminin derinlemesine çalışmalar yaptığını gündeme taşıyarak, edindiği bir duyumu paylaşarak herkesi heyecanlandırdı.

Emeklilere Müjde S G K Uzmanı Net Rakam Verdi Bayram İkramiyelerine Bir Zam Daha Yolda

“Duyumlar Yeni Bir Çalışmanın Olduğu Yönünde”

Erdursun’a göre, emekli maaşlarına mart ayında bir düzenleme yapılabilir durumda, "Emekli aylıklarına 2 bin, 3 bin, 4 bin lira seyyanen artış gelebilir. Net bir bilgim yok ama bu konuyla ilgili aldığımız duyumlar yeni bir çalışmanın olduğu yönünde” ifadelerini kullandı. Erdursun ayrıca bayram ikramiyeleri için de, "Seçimlere kadar tekrar yine Cumhurbaşkanı bir açıklama yapabilir. Emeklilere zam yapmazsa hükümet beklemediği bir sonuçla karşı karşıya kalabilir. Bunun için de muhalefet konuyu dile getirmeli'' diyen Erdursun, sözlerine:

Ev sahipleri şok olacak: Kiracıları sevindirecek ev kararı açıklandı Ev sahipleri şok olacak: Kiracıları sevindirecek ev kararı açıklandı

''İktidar hiçbir şey yapmazsa, muhalefet de konuyu çok fazla tartışmazsa, gündeme getirmezse seçmenin karar sonrasında nereye gideceği bu sefer belirsiz olur. Oy oranları, emekliler üzerinde sıkı analizler yapılıyor. Bu analizler sonucunda herhangi bir kayıp yoksa artış yapmazlar, bu konu kapanır. Kayıp varsa mart ayına kadar düzenleme yapılır. Mart ayının ilk haftası Meclis de kapanacak. Meclis kapandıktan sonra nasıl bir karar alınacak bu da önemli. Seyyanen artış beklentisi çok daha sıcak. Emekli aylıkları konusu kapanmadı. Hükümet de ayrıca bir seyyanen artış yapabilir. Bayram ikramiyeleri de 5 bin TL'ye çıkarabilirler." şeklinde devam etti.

Emeklilere Müjde S G K Uzmanı Net Rakam Verdi Bayram İkramiyelerine Bir Zam Daha Yolda1

Editör: Kardelen Başol