Emekliler aldıkları maaş ile zor bir hayat sürmekte, bayramlarda verilen ikramiyeler bir nebze olsun bütçelerine katkı sağlıyor. Çoğu emekli bu ikramiye ile torunlarına bayram harçlığı veriyor. Emekliler Ramazan Bayramı’nda 3 bin TL ikramiye almıştı. Peki Kurban Bayramı’nda ne kadar ikramiye verilecek?

Uçak yolculukları için yeni karar: Bunu yaptırmayan artık binemeyecek Uçak yolculukları için yeni karar: Bunu yaptırmayan artık binemeyecek

Eytli Emekliye Iyi Haber 20 Bin Tl Odemeler Bugun Basladi Eyt Haberleri Eyt Odemeleri Ne Zaman 2023 Eyt Promosyonlari Yatacak Mi Eytli Maaslari Yatti Mi C Xt F

EMEKLİ  MAAŞINA ZAM TEMMUZ’DA YAPILACAK

Emekli maaşlarına zam temmuz ayında yapılacak bu zamana kadar emeklilerin cebine biraz olsun giren tek gelir verilen bayram ikramiyeleri. Emekliler nisan ayında 3 bin Türk Lirası Ramazan Bayramı ikramiyelerini aldılar. Peki Kurban Bayramı'nda ne kadar alacaklar? 

Emekli Mitingi

İKRAMİYE NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son yaptığı açıklamada ikramiye zammı için, “Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki bayram bu rakamı yüzde 50 artış ile 3 bin liraya yükselteceğiz" demişti. Buna göre Ramazan Bayramı’nda 3 bin TL olarak yatırılan bayram ikramiyesi Kurban Bayramı’nda da 3 bin TL olarak yatırılacağı düşünülüyor.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

İkramiyelerin ne kadar olacağı  netlik kazandı. Kurban Bayramı ikramiyelerine zam geleceği iddiaları kamuoyunu meşgul ederken, konuya ilişkin resmi kaynaklardan bu iddiayı destekleyen bir bildiri yapılmadı. Bugün kamuda tasarruf paketinin açıklandığı da göz önünde bulundurulursa, hükümetin şu an için Kurban Bayramı ikramiyelerine zam yapma olasılığının mümkün olmadığı görülüyor.
Kurban Bayramı bu sene 15 – 19 Haziran tarihleri arasına denk geliyor. İkramiyeler ise 10 ile 14 Haziran arasında yatırılacak.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ