Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklileri kapsayan müjdelere ilişkin detayları bildirmişti. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre tüm emeklileri kapsayacak olan indirimler duyuruldu.

1200X627 Emekli Promosyon Odemeleri 2023 Ekim Ayi En Yuksek Emekli Maasi Promosyonu Kampanyalari Bitiyor Ssk Bag Kur Ve 1698501617582

Emeklilere Birçok Noktada İndirim Yapılacak

Emeklileri mutlu edecek haberler gelmeye devam ediyor. Bundan sonra emekliler şehirlerarası otobüsleri indirimli olarak kullanacak. Güzel haberi geçtiğimiz dönemlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bildirmişti. Resmi Gazete’de yayımlanan kararın detaylarına göre artık emekliler şehirlerarası otobüslerde yüzde 20 indirimli olarak seyahat edebilecek.

616X321 Emekliye 7500 Tlye Ek 5000 Tl Odeme Yapilacak Kasimda En Dusuk Maas 12500 Tl Oluyor Mujde Saat 2100De Onayland 1696909642032

İndirim Sadece Otobüsler İçin Değil: Birçok Tesiste Emekliye İndirim Yapıldı

Bakan Işıkhan, emekliler için bütün illerde bulunan konukevleri, sosyal tesis ve öğretmenevi, misafirhane gibi yerlerde yüzde 15 indirim kararının uygulanacağını açıkladı. Yapılacak olan yeni düzenleme emeklilerin ihtiyaçlarını kolayca sağlamasına olanak sağlayacak.

Emekli promosyonları zamlandı: Banka banka liste açıklandı Emekli promosyonları zamlandı: Banka banka liste açıklandı

Emekli Maaslarina Zam Masada 3 Formul Xk2S

Yapılan İndirim Nasıl Uygulanacak?

Emekliler yapılan  yüzde 20  indirim kararının nasıl geçerli olacağını da araştırıyor. Aktarılan habere göre şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan firmalara kişiler emekli olduğunu belgelerse yüzde 20 indirimden yararlanabilecek. Bakanlık, yüzde 20 indirim kararını uygulamayan taşıma şirketleri için de alına kararı duyurdu. Buna göre yüzde 20 indirimi uygulamayan taşıma şirketleri her bir ihlal için 5 uyarı alacak. Bu sebeple firmaların bu karara uyması gerekiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ