Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala emekliler yatırılacak olan bayram ikramiyeleri hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Bayram ikramiyelerine ne zaman hesaplara yatırılacağı merak edilirken emekli ikramiyeleri ile ilgili gelişmeler de dikkatle inceleniyor. 

Uçak yolculukları için yeni karar: Bunu yaptırmayan artık binemeyecek Uçak yolculukları için yeni karar: Bunu yaptırmayan artık binemeyecek

Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak?

16 milyon emeklinin aklındaki soru işareti kalan Kurban Bayramı öncesinde yatırılacak ikramiyelerin ne zaman hesaplara tanımlanacağı oluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli ikramiyesi ödemelerin Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacağını duyurdu. Vedat Işıkhan ödeme takviminin kısa bir süre içerisinde yayınlanacağını vurguladı.

İlk kez 1000 TL olarak uygulanmaya başlanan bayram ikramiyesi 2024 yılında geldiğimizde Ramazan Bayramı öncesinde 2000 TL olarak yatırılırken %50 artış ile 3000 TL'ye yükseltildi. İkramiye ödemesinden 4A, 4B ve 4C olmak üzere SGK'dan aylık alan dul-yetimler de dahil yaklaşık 16 milyon kişi yararlanmaktadır

2024 yılı Kurban Bayramı 16-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak. Emekli ikramiyelerinin bayramdan önce 10-14 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor. Sabah Gazetesi’nde yer alan açıklamalar doğrultusunda çalışmanın yetişmesi halinde 3-7 Haziran tarihleri arasında ödemelerin yapılabileceği belirtildi.