Beklenti ve taleplerini yerel yönetim adaylarıyla buluşturmak amacıyla basın açıklamasında bulunan Tüm Emeklilerin Sendikası Denizli Şube Başkanı Mesdan Yıldırım, “16 milyonu bulan emekli topluluğu örgütlü davrandığında seçimlerde belirleyici olabilecek bir kitledir” dedi. 

Emekliler Taleplerini Sıraladı

Denizli Şube Başkanı Yıldırım, yerel yönetimden beklentilerini şu şekilde sıraladı; “ 65 yaş altı emeklilerde ulaşım yüzde 50 indirimli olmalı. Emekli kıraathaneleri çözüm olmayıp, Emekliler ve yaşlılar için sosyal ve kültürel aktivasyon merkezleri açılmalı. İhtiyacı olan yaşlılara ücretsiz bakım merkezleri açılmalı. Belediye meclis toplantılarına fahri olarak katılımı sağlanmalı. Emekli ve yaşlıların torunlarıyla vakit geçireceği uygun koşullarda alanlar yaratılmalı. İhtiyaç sahibi emekli ve yaşlılarımıza ihtiyaç desteği yapılmalı. Emeklilerin gezi ve çeşitli etkinlikleri için araç, ses düzeni gibi ihtiyaçları sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında karşılanmalı. Emekli sendikalarına toplantıda yapabilecekleri ofis ve salon tahsis edilmeli. Belediyeler emekli örgütleri ile diyaloğa açık olmalıdır”

Taleplerimizi Karşılayanları Destekleriz

Yerel seçimler için taleplerinin değerlendirilmesini bekleyen Tüm Emeklilerin Sendikası, “Tüm Emeklilerin Sendikası olarak yerel seçimlerde, belirttiğimiz taleplerimize olumlu yaklaşan ve gerçekleştirilmesi için çaba sarf edecek olan, emeklilerden -emekçilerden yana belediye başkan adaylarını ve meclis üyelerini, muhtarları destekleyeceğimizi kamuoyuna duyururuz” şeklinde açıklamalarda bulundu

Editör: Haber Merkezi